zo 27.04.14

17:00

22 strings and a piece of wood

Voor dit unieke sextet bracht JazzLab Series, samen met enkele coproducenten (waaronder Vrijstaat O.), en contrabassist Kristof Roseeuw (Flat Earth Society, Too Noisy Fish,…) de bal aan het rollen. Roseeuw nodigde de Deense gitarist Jakob Bro uit in De Bijloke, van waaruit de muzikale ontmoetingen met de andere muzikanten spontaan ontsproten zijn.

Jakob Bro streeft al van in het begin van zijn muzikale carrière naar een eigen sound. Zijn persoonlijke benadering tot componeren en improviseren heeft al veel waardevolle projecten opgeleverd. De muzikale zoektocht van Bro leidde hem van de Deense Koninklijke Academie naar de V.S., waar hij studeerde aan Berklee in Boston en vervolgens aan de New School in Manhattan. Het is daar dat hij muzikale banden kon smeden met gerenomeerde jazzmuzikanten, zoals Bill Frisell, Lee Konitz, Craig Taborn en Paul Motian.

De dromerige melodieuze composities van Bro lenen zich uitstekend tot deze niet-alledaagse formatie die door het ontbreken van één of andere vorm van percussie-instrument een eerder kamermuzikaal samenspel oplevert. De naam 22 Strings and a piece of wood verwijst naar de bezetting van deze groep: de snaarinstrumenten tellen samen 22 snaren en het mondstuk van saxofonist Steven Delannoye is het ‘piece of wood’.

Met: Jakob Bro (gitaar, composities), Frantz Loriot (altviool, viool), Steven Delannoye (saxen), Yannick Peeters (contrabas), Seraphine Stragier (cello, viool), Kristof Roseeuw (contrabas)

22 Strings and a Piece of Wood is de eerste laureaat van de jaarlijkse coproductie van JazzLab Series, Vrijstaat O., De Werf (Brugge), NONA (Mechelen) en Flagey (Elsene), Handelsbeurs (Gent).

Bekijk hier de reportage op Cobra.be.
Lees hier het interview met Jakob Bro in Uit in Oostende, naar aanleiding van het concert.
Lees hier de aankondiging van het concert in Kwadratuur.