vr 05.04.13

19:00

STORM! FESTIVALDAG 1
ZAAL GROTE POST

19u
BRUSSELS YOUTH JAZZ ORCHESTRA & JOHN RUOCCO (B/US)

Het Brussels Youth Jazz Orchestra, een initiatief van Jeugd en Muziek Brussel en het vermaarde Brussels Jazz Orchestra, is het visitekaartje bij uitstek van de jonge Belgische jazzscene. Internationale gastdirigenten brengen regelmatig hedendaagse composities aan. Dit keer neemt de Amerikaanse saxofonist John Ruocco (Dizzy Gillespie, Joe Lovano, Billy Hart,…) de muzikanten een week lang onder zijn hoede. Absolute première op STORM!

21u
SHAI MAESTRO TRIO (ISR/US)

Amper 26 jaar oud is de Israëlische pianist Shai Maestro en nu al een veelbesproken talent in de internationale jazzmedia. Vijf jaar lang was hij de vaste pianist van Avishai Cohen, nu staat hij op eigen benen met zijn metgezellen Ziv Ravitz (drummer van Lee Konitz) en de Peruaanse bassist Jorge Roeder. Dit trio uit New York trekt met hun creatieve en virtuoze muziek volle concertzalen in Israël en Frankrijk en komt nu voor het eerst naar België.

Shai Maestro (piano), Ziv Ravitz (drums), Jorge Roeder (contrabas)

23 u
ROLLER TRIO (UK)

Roller Trio is een exponent van de levendige scene uit het Britse Leeds. Epische riffs, krassende saxlijnen en elektronische soundscapes kenmerken hun unieke sound. Nu eens melodieus, dan weer hyperkinetisch hoekig of gespierd groovy. Of zoals Gilles Peterson het omschrijft: ‘dark, menacing, bass heavy, the new sound of UK jazz’. Nog niet overtuigd? Weet dan dat dit trio vorig jaar als enige jazzband een nominatie kreeg voor de prestigieuze Mercury Prize. Eerste optreden ooit in België.

James Mainwairing (tenor sax & electronica), Luke Wynter (gitaar), Luke Reddin-Williams (drums)