zo 03.08.14

20:00

Al di Miseria

Jong Muziek TAZ@Vrijstaat O.

Laat je meelokken naar een muzikale wereld waar je van de ene verbazing in de andere valt. Vijf prettig gestoorde dames en een doodgewone heer. Een opvallend afstudeerproject (2011) aan het conservatorium van Gent was de muziektheatervoorstelling Al di Miseria. Vier meisjes en één jongen staken een rockopera in elkaar met alles erop en eraan: kostuums, decor, pluimen, uitvergrote emoties, zelf dramatische wendingen met een alarmpistool en vooral: veelbelovende verrassende muziek.

Twee jaar, een demo-cd én een extra vrouwelijk bandlid later is alles nog verder gerijpt en geëvolueerd naar een groep met een geluid dat rock mixt met theatraal cabaret en klassieke muziek. Zangeres Helene Bracke heeft een operastem die je doet duizelen. Laat haar, we zeggen maar iets, ‘Ich Habe Genug’ van Bach zingen en je wil gegarandeerd méér! En Al di Miseria is ook meer. Al di Miseria is Seks, Drugs en Opera.

Helene Bracke (stem), Annelies Heyvaert (blazer, fluit), Tine Allegaert (toetsen, trompet), Nicky Frissyn (bas, klassieke gitaar), Jeroen De Brauwer (bas, elektrische gitaar), Annebelle Dewitte (drum).