za 07.05.16

14:30

Alexander Vantournhout & Benjamin Vandewalle

DOUBLE BILL

RED HAIRED MAN

“Er was eens een roodharige man die geen ogen en geen oren had. Hij had ook geen haren, zodat men hem maar bij wijze van spreken roodharig noemde. Spreken kon hij niet, want hij had geen mond. Een neus had hij ook niet. Hij had zelfs geen armen en benen. (…) Hij had niets! Zodat het niet uit te maken is over wie het gaat. Laten we het liever niet over hem hebben.”

Deze tekst en ander proza van de Russisch absurdistisch schrijver Danniil Kharms (1905-1942) is de inspiratie voor Alexander Vantournhout. Voor de try-out van Red Haired Man gebruikt hij de dijk en het strand om de eerste fysieke mogelijkheden af te toetsen.

WALKING SCORE

Wat gebeurt er met ons en wat er gebeurt met onze omgeving wanneer we er op een andere manier doorheen beginnen te bewegen? De manier waarop we ons door de openbare ruimte verplaatsen volgt een onuitgesproken wet. Wat gebeurt er als we daarvan beginnen af te wijken, achteruit stappen, gaan liggen,… Voor deze interactieve wandeling nodigt Benjamin Vandewalle het publiek uit om deel te nemen aan zijn onderzoek en op participatieve verkenning te gaan door Oostende. Zorg voor kledij die tegen een stootje (en vuiltje) kan.