zo 06.03.16

17:00

AVISHAI COHEN QUARTET

UITVERKOCHT

De Israëlische trompettist Avishai Cohen, één van de grootste talenten van zijn generatie, is inmiddels vriend aan huis bij Vrijstaat O. In december moest hij zijn laatste concert (met The Big Vicious) bij ons helaas annuleren, maar dit wilde hij persoonlijk compenseren met de Belgische première van een nieuw project.
Avishai laat de geest van Miles Davis in zijn spel horen. ‘Like Davis he can make the trumpet a vehicle for uttering the most poignant human cries,’ schreef The New York Times. Hij koppelt de melancholieke muzikale ondertoon van Israël met die van de Amerikaanse jazz en dit zowel in zijn eigen composities als in interpretaties van muziek van zijn helden Dizzy Gillespie, Charles Mingus en Ornette Coleman.
De laatste jaren raakte de carrière van Avishai Cohen in een enorme stroomversnelling en reisde hij de wereld rond met het prestigieuze SF Jazz Collective, The 3 Cohens Sextet, Mark Turner en zijn eigen trio Triveni, met onder meer de meesterlijke drummer Nasheet Waits. Voor zijn nieuwste project breidt hij dit trio uit met pianist Jason Lindner (keyboards David Bowie). Debuutalbum Into the Silence verschijnt op het prestigieuze label ECM Records.

Met: Avishai Cohen (trompet), Nasheet Waits (drums), Jason Lindner (piano) en Yoni Zelnik (bas)

Met de steun van Duvel Moortgat en de Israëlische ambassade