zo 13.12.15

17:00

AVISHAI COHEN & THE BIG VICIOUS

DIT CONCERT IS GEANNULEERD, TICKETS WORDEN TERUGBETAALD

De Israëlische trompettist Avishai Cohen is één van de grootste talenten van zijn generatie en is inmiddels vriend aan huis bij Vrijstaat O. In februari 2014 presenteerden we de Belgische première van zijn trio Triveni en begin dit jaar imponeerde hij een tweede maal op ons festival STORM! Nu nodigen we hem opnieuw uit, dit keer met een uitzonderlijk project waarbij hij een andere – meer rockgetinte – kant van zijn kunnen laat zien.

Het idee voor The Big Vicious ontstond vijf jaar geleden tijdens jams in zijn toenmalige thuisbasis New York met Meshell Ndegeocello. Terug in Tel Aviv vond Cohen in de Israëlische progrock-scene de juiste muzikanten om het project verder te ontwikkelen. Hij creëert instrumentale composities gebaseerd op rock-riffs en kiest daarbij voor een unieke gespiegelde bezetting met twee elektrische gitaren en twee drums. Zelf drapeert hij zijn melodieuze trompetfrasen over de experimentele en furieuze sound van deze band. Het resultaat is een nieuw muzikaal geluid met een mix van gecomponeerde motieven, psychedelica, grooves en jazzimprovisaties met knipogen naar zowel Black Sabbath als Miles Davis’ Bitches Brew. De concerten van The Big Vicious zijn uiterst zeldzaam. Dit exclusieve concert is meteen de Belgische première en valt dus niet te missen.

Met: Avishai Cohen (trompet), Aviv Cohen (drums), Shachar Haziza (drums), Yonatan Albalak (gitaar), Uzi Ramirez (gitaar)

Met de steun van Duvel Moortgat en de Israëlische ambassade