za 26.09.15

20:00

Bas Bulteel Soulmates Sessions

TIMING
19u30: deuren open
20u – 21u: Bas Bulteel trio
21u20 – 21u50: Altertape
22u10 – 22u40: Storm in a cup of D

Voor onze reeks Soulmates Sessions vragen we een centrale gast om zelf een avond samen te stellen met zijn zielsverwanten. Dit keer is het de beurt aan de Oostendse pianist Bas Bulteel, die we in zijn thuisstad een hele avond in de kijker zetten.

BAS BULTEEL TRIO

Bas opent zelf de avond met zijn eigen trio met aan zijn zijde drummer Bruno Castellucci en bassist Bart de Nolf. Voor dit trio schreef Bas twaalf ijzersterke composities, verzameld op het eerste album Coming Home, meteen door Klara gelauwerd als beste jazzalbum van 2014. Verwacht sterke melodische lijnen, grillige ritmische vormen en een hoog oorwormgehalte. De sound doet denken aan de gouden jaren ‘50 en ‘60.

ALTERTAPE

Voor het tweede concert van de avond nodigt Bas het trio Altertape uit. Drummer Jonathan Callens verenigt jazz met drum ‘n bass, postrock en minimalisme. Overweldigende soundscapes voor liefhebbers van The Cinematic Orchestra en Autechre.

STORM IN A CUP OF D

Afsluiten doen we met de première van de door Bas Bulteel gecomponeerde suite Storm in a cup of D, een creatie geïnspireerd op ons eigen festival STORM! Voor deze gelegenheid resideerde hij enkele dagen in Vrijstaat O. met een nieuw kwintet, met naast Jonathan Callens en bassist Joshua Dellaert van Altertape, verder ook saxofonist Frank Debruyne en gitarist Bart Vervaeck. Bas ruilt zijn piano in voor keys. Energiek, ritmisch en met repetitieve motieven en veel grooves.

Met de steun van JazzLab Series en Duvel Moortgat

Deze activiteit kadert in de O’verture, het openingsweekend van het Oostendse culturele seizoen ’15-’16. De brochure vind je hier.