zo 06.07.14

14:00

Benjamin Vandewalle

Entre-vue
doorlopend van 14:00 – 17:00

Benjamin Vandewalle verbaasde publiek en passanten op de vorige editie van Dansand! nog met Birdwatching 4×4, een mobiele observatiehut die een filmisch perspectief bood op de omgeving. Nu is hij terug met Entre-vue, een herwerking van zijn installatie Theatre de la guillotine, waarmee hij in 2006 afstudeerde bij P.A.R.T.S.
Voor Expeditie Dansand! past hij zijn installatie aan de openbare publieke ruimte aan, waardoor het een nieuwe betekenis krijgt. Er staan drie microtheatertjes voor één toeschouwer en één acteur opgesteld in de publieke ruimte. Als toevallige passant kan je je hoofd er even binnensteken, voor een verrassende en intense ontmoeting.

_”Tell me… at what precise moment… does an individual stops being who he thinks he is?”
_”You know I don’t like complications.”
_”You cut off my arm, right… I say, “me and my arm”.
You cut off my other arm. I say, “me and my two arms”.
You, you take out, you take out my stomach, my kidneys,… assuming that that where possible…and I say, me and my intestines.
Follow me ?
And now if I cut of my head… would I say,  “me and my head” or “me and my body”? What right has my head to call itself me?
(“The Tenant ” (1976) Film by Roman Polanski)

Creation : Benjamin Vandewalle
Assistance : Shosha van Kranendonk
Set construction : Jan Palinckx
Production : Le Manège de Reims, scène nationale
Coproduction : Kaaitheater