zo 28.09.14

17:00

Black Flower

Het laatste weekend van september is de start van het culturele jaar in Oostende. Loop dit weekend zeker ook ‘ns langs in CC De Grote Post. Daar zijn onder meer optredens van The Ostend Street Orkestra, Zita Swoon Group en Wouter Deprez. En er is een heuse Cultuurmarkt, waar tal van organisaties zichzelf voorstellen. Meer info hier.

Nathan Daems is een muzikant van de 21ste eeuw: een multi-instrumentalist met een open geest. Zo verdiept hij zich al jaren in Oriëntaalse muziek (Bazaar d’Orient) en Indische muziek (Ragini trio). In december brengt hij voor Vrijstaat O. een creatie rond Turkse zigeunermuziek.
Met Black Flower riep hij opnieuw een eigenzinnige band in het leven met een geslaagde mix van funk, afrobeat, triphop en jazz in een Ethiopische sfeer (denk aan Mulatu Astatke, Fela Kuti,…). Hij treedt hiervoor aan met absolute topmuzikanten, zoals drummer Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt,…) en de Amerikaanse cornettist Jon Birdsong (Beck, Calexico, Think of One,…). Het fantastische album Abyssinia Afterlife (Zephyrus, W.E.R.F.) kon ondertussen op heel wat bijval rekenen, getuige de vele concerten in binnen- (Gent Jazz, AB,..) en buitenland (Tourcoing Jazz, Paradiso Amsterdam,…). Vorig jaar presenteerden we het toen nog prille Black Flower in café Manuscript (eerste editie festival STORM!), nu brengen we ze in vol ornaat op ons eigen podium.

Nathan Daems: alt- en baritonsax, elektrische melodica, fluit, composities
Jon Birdsong (USA): cornet, althoorn
Wouter Haest: clavinet, orgel
Simon Segers: drums
Filip Vandebril: basgitaar + effecten

i.s.m. JazzLab Series