vr 29.04.16

20:30

Book of air
vvolk

LIGCONCERT – GRANVAT SOULMATES XL

Zeventien muzikanten, met roots in jazz en klassieke muziek, vermengen zich tot een wolk van langzaam bewegende geluiden voor een unieke concertervaring. Book of Air, een project van de broers Bert & Stijn Cools (granvat), gaat voor Vvolk aan de slag met de parameters ‘tijd’ en ‘klank’. Wat gebeurt er wanneer we de tijd vertragen of uitrekken en het zo gebruiken als een microscoop om in te zoomen op klank? Vragen die Book of Air onderzoekt met gelaagde composities en collectieve improvisatie. De absolute tijdloosheid oefent een opvallende invloed uit op ons lichaam en zorgt voor een zintuigelijke, bijna spirituele ervaring. De muzikanten nemen het liggende publiek mee op een intieme en muzikale reis van twee uur lang, gebaseerd op het principe van ‘slow music’.

Dit unieke project wordt maar op een beperkt aantal plaatsen gebracht en dit telkens op een bijzondere locatie. Na Antwerpen, en Brussel is het nu de beurt aan Brugge, waar we het presenteren in de Magdalenakerk.

Met: Stijn Cools (drums & compositie), Bert Cools (elektrische gitaar & composities), Sep François (vibrafoon & percussie), Hendrik Vanattenhoven (contrabas), Nathan Wouters (contrabas), Laurens Smet (contrabas & basgitaar), Benjamin Sauzereau (electrische gitaar), Niels Van Heertum (euphonium), Viktor Perdieus (tenor sax), Thomas Jillings (tenor sax), Erik Bogaerts (alt sax & klarinet), Frans van Isacker (alt sax & klarinet), Mathieu Robert (sopraan sax), Stefan Bracaval (fluit), Indre Jurgeleviciuté (kankles), Fruz Tonteling (harmonium), Wout Gooris (rhodes)

Praktisch: dit ligconcert duurt 2 uur, voor je eigen comfort neem je best zelf kussens of dekentjes mee. Nadien bieden we je ter plaatse een drankje aan.

Dit concert kadert in ‘granvat: Soulmates XL’ – een uniek weekend in het kader van het muziekplatform granvat (in Brugge & Oostende)