Charlotte Peys & Toon Delanote

3 april – 28 juni

llustrator Charlotte Peys was in december al te gast in Vrijstaat O. tijdens Nieuwe Maatjes en werd toen 24 uur lang op blind date gestuurd met een schrijver. Charlotte illustreert om te onthouden, te verzamelen, te vertellen, te ordenen en te onderzoeken. Haar werkwijze wordt beïnvloed door haar vooropleiding in de cultuurwetenschappen en een sterke interesse in antropologie, sociologie, geschiedenis en filosofie. Ze baseert zich op observatie, onderzoek en haar persoonlijke blik op de wereld.

Toon Delanote laat zich vooral inspireren door kleine, persoonlijke verhalen en dagelijkse observaties, maar ook door fotografie, film en muziek. Hij tracht zijn beelden steeds te herleiden tot het essentiële en werkt met veel voeling voor grafisch ontwerp en typografie. Zijn werk kenmerkt zich door een pure, realistische en eerlijke beeldtaal.

Als illustratorenkoppel palmden ze onlangs het festivalhuis van Watou in met IJSBERG #1, een wonderlijke expo waarin ze eigen én gemeenschappelijk werk toonden. De combinatie van beide stijlen resulteerde in een reeks opmerkelijke illustraties. Voor deze expo werken ze – samen én apart – aan nieuwe illustraties, gebaseerd op de ruimte van Vrijstaat O.