Cyclus

Vertelwandeling op zaterdag 15.11 & zondag 16.11
Wandeling om 11:00, 14:00 en 16:00

Hoe werkt de oorlog door in de opeenvolgende generaties uit verschillende oorlogsgebieden ? Drie theatermakers (Chirine Karame, Leen De Graeve, Mireia Chalamanch) hebben hun roots in Beiroet, Brussel en Barcelona en gebruiken de oorlogsverhalen van hun families en wat ze ter plaatse vinden voor een speciaal gemaakte theatrale wandeling. Raversyde, een site getekend door oorlog, is de tweede halte van hun reeks. Ter voorbereiding verbleven zij er een week in residentie. Zelf beschrijven ze het onderwerp van hun onderzoek binnen dit lange termijnproject als ‘het effect van geweld op de collectieve verbeelding en de impact daarvan op huidige en toekomstige generaties’. Hoe gaan we om met deze perceptie, met herinnering?

Private sessions by Raversyde
We presenteren met Private Shelter een nieuwe in situ tentoonstelling met sculpturen, installaties, schilderkunst, video, mixed media, sound art en fotografie in een reeks van bunkers.  

Daarnaast bezetten muzikanten, schrijvers, performers en wetenschappers op verschillende momenten de site. Dit programma bundelen we onder de noemer ‘Private Sessions’ en omvat concerten, een vertelwandeling, soloperformance, vuuractie en een wetenschapscafé.