za 04.05.13

13:30

DE ZEEKARAVAAN IV

OOK OM 14u30 EN 16u

Opzij, opzij, opzij! Maak plaats! De Zeekaravaan trekt weer door Oostende. Het concept is na drie edities ondertussen bekend. Je stapt in één van de go-carts (billenkarren, zo je wil) die geparkeerd staan aan het vertrekpunt, Vrijstaat O. op de Zeedijk. Vandaar leiden enkele muzikanten (onder leiding van Micha Vandendriessche) je al toeterend of tokkelend naar drie geheime plekken. Daar houdt de karavaan telkens halt voor een korte, maar krachtige theatrale act. En ondertussen wordt Vrijstaat O. omgetoverd tot een ware kinderstaat met de geluidsinstallatie van Marieke De Maré en de gepaste inkleding door Veerle Hasselman en Soulmade Works.

KYOKO SCHOLIERS EN MARIANNE LOOTS

Actrice Kyoko Scholiers is bekend van film (Anyway the Wind Blows,…) en televisie (Het Eiland, Stille Waters,…). Ze is momenteel vooral actief in theater en richtte het gezelschap ‘unm’ op. Ze verraste onlangs nog met haar eigen project Brief, een ‘reizend auditief brievenarchief’ op een paardenmolen. Voor de Zeekaravaan slaat Kyoko de handen in elkaar met actrice Marianne Loots. Zij vond haar weg als zangeres en actrice in jeugdtheatervoorstellingen. Marianne en Kyoko bedenken voor De Zeekaravaan een knotsgek spel, waarin ze kinderen hun geheime plek in Oostende laten ontdekken.

AN VERSTRAETE EN GIOVANNI BARCELLA

Theatermaker en beginnend auteur An Verstraete werkte in 2008 met theatermaakster Manah De Pauw aan het project Club Caval. Samen met leerlingen uit een Brusselse basisschool werd een paard, Caval, in Brussel rondgereden. Speciaal voor de Zeekaravaan wordt dit prachtige ros nog eens van stal gehaald! Met muzikale steun van jazz-drummer Giovanni Barcella (Jeroen Van Herzeele Quartet, Backback,…) krijgt Caval nu een bijzondere intocht in Oostende… Een beeldend stuk interactief theater, doorspekt met fijne muziek!

HET KIP (INEKE NIJSSEN EN ROBRECHT VANDEN THOREN)

Het KIP (Koninklijk Instituut voor Podiumkunsten) is een collectief van acht spelers-makers, dat ontstond toen Toneelgroep Ceremonia en het GEIT, een jong Gents collectief, de krachten bundelden. Het KIP verklaart de wereld te willen veranderen.
Voor het KIP moét theater. Het moet ontroeren. Het moet zeer doen. Het moet durven. Het moet schuren, Het moet communiceren. Ineke Nijsen (Kopergietery, Eric De Volder,…) en Robrecht Vanden Thoren (het GEIT, Companie Cecilia, Hasta La Vista,…) tonen voor de Zeekaravaan een fantasierijk verhaal met twee bijzondere personages.