De Zeekaravaan V

VOOR IEDEREEN VANAF 8 JAAR!

Voorstellingen op
– woensdag 6 mei, vertrek om 13:30, 14:30 & 16:00
– zaterdag 9 mei, vertrek om 13:30, 14:30 & 16:00
– zondag 10 mei, vertrek om 13:30, 14:30 & 16:00
(voorstelling in rood zijn reeds uitverkocht)

Elke karavaan bestaat uit 3 acts en vertrekt op het opgegeven tijdstip bij het meeting point. Na maximum twee uur is de karavaan terug bij het vertrekpunt.

Opzij, opzij, opzij! Maak plaats! De Zeekaravaan trekt weer door Oostende. Vanuit het nieuwe meeting point op Oostende Oosteroever stap je in één van de go-carts (of billenkarren) en leiden muzikanten je naar drie geheime plekken. De zilte zeelucht, het gekrijs van de meeuwen en de verweerde vissersboten zetten alvast de verbeelding van onze makers in gang…

TUNING PEOPLE: ‘TRASH’
In de achtergebleven rommel van verlaten visbedrijf, zoeken een danseres en een geluidskunstenaar naar wat hen inspireert.
Ze maken een voorstelling over vergankelijkheid met alles wat er op deze verlaten plek te vinden is. Ze vinden schoonheid en humor in de rommel en in de onvoorspelbaarheid van de wind.

Tuning People is het eigenzinnige collectief van Wannes Deneer, Jef Van Gestel en Karolien Verlinden. Met hun absurde en speelse voorstellingen is het gezelschap uitgegroeid tot een verrassende stem in het theaterlandschap.

CARLY WYS: ‘PA PIRAAT’
Carly Wys neemt ons mee naar Somalië. We leren er Mohammed kennen die daar met zijn ouders en zus in een vissersdorp aan de kust woont. Alleen zijn er geen vissers meer in zijn dorp. De vissen zijn verdwenen en de vissers zijn uit noodzaak piraat geworden… Carly prikkelt onze verbeelding met een eigenwijs kijk- en luisterspel.

De gelauwerde actrice Carly Wijs werkte samen met Wim Vandekeybus, Guy Cassiers, Josse De Pauw, De Roovers,… Als zij een verhaal brengt, komt de boodschap, hoe subtiel ook, aan.

JASON DOUSSELAERE & SIEN VANMAELE: ‘MEEUW’
Jason Dousselaere en Sien Vanmaele voeren een eeuwenoud ritueel uit op de Oosteroever. Een zeebries en zout water moeten hen daarbij helpen. Ze kunnen dit ritueel maar één keer goed doen en het resultaat is onbekend. Spanning verzekerd dus! Tip: bereid je niet voor.

Jason Dousselaere kennen we van het cabarateske The Violent Husbands en het meer poppy Teddiedrum. De jonge actrice Sien Vanmaele kon je eerder zien van gezelschappen als körper collectief, Ontroerend Goed en Villanella. Voor de Zeekaravaan werken ze voor het eerst samen.