Atelier de Stad/ Expeditie Dansand!

EXPEDITIE DANSAND!

(English version here)

Vrijstaat O. en de Stad Oostende organiseren van 4 tot 6 juli de eerste editie van Expeditie Dansand!, een low impact buitenfestival voor kunst en beweging in het landschap.

In het kader van het VRT-project ATELIER DE STAD deden we een oproep naar ‘creatives’ om mee te werken aan Expeditie Dansand!
Creatievelingen uit alle mogelijke domeinen (artistieke disciplines, maar ook toegepaste kunsten, architectuur, landschapskunde, technologie, design,..) werden aangespoord een tocht samen te stellen op het Groen Lint (meer info hier). De voorstellen voor expedities op dit nieuwe traject konden ingestuurd worden tot 15 januari. Een jury verdiept zich nu in de projectvoorstellen, in de tweede helft van februari wordt bekendgemaakt welke expedities gerealiseerd worden.
Deze expedities worden opgenomen in het festival Expeditie Dansand! (4 tot 6 juli 2014) en vastgelegd in een VRT-documentaire (najaar 2014) én in de andere publicaties van dit project (boek, dvd).

Je vindt hier meer info over de oproep (NL).

Expeditie Dansand! is een organisatie van Kunstencentrum Vrijstaat O. i.s.m. Stad Oostende, Groen Lint & CC De Grote Post