vr 07.10.16

20:00

Dichters aan zee

Dit jaar staat de Nederlandstalige literatuur in de kijker op de Frankfurter Buchmesse, de jaarlijkse internationale letterenhoogmis. Curator Bart Moeyaert vroeg aan Vrijstaat O. om in de lente een residentieprogramma voor dichters aan zee op te zetten, wat moest uitmonden in drie gedichtencycli over hun band met de zee.
De Duitse grote belofte Daniel Falb verbleef twee weken aan de Nederlandse wateren (met name Schiermonnikoog), de spitante Brusselse dichteres Els Moors ging schrijven op het Duitse eiland Sylt en Erik Lindner was twee weken onze gast in Oostende.
Bij Vrijstaat O. komen ze met zijn drieën hun nieuwe poëzie in primeur voorstellen, tien dagen voor het publiek er in Frankfurt mee kan kennismaken in het Vlaams-Nederlandse gastlandpaviljoen op de beurs. De drie unieke publicaties van deze cycli (met Duitse parallelvertaling) worden er gelanceerd in een oplage van telkens 126 gesigneerde exemplaren (Uitgeverij Druksel).
Carl De Strycker (directeur Poëziecentrum) gaat in gesprek met de drie dichters en ze lezen elk nieuw werk voor.
Het Hermesensemble zorgt voor een passend muzikaal intermezzo met o.a. Inlets (1977) van John Cage, een speels-poëtisch werkje voor ‘zeeschelpen en elektronica’ (en veel zeewater in die schelpen).

 

Logo Frankfurter Buchmesse eregast