zo 06.07.14

21:00

Double Bill ‘First Date’

Dance & live music
Op zaterdag 5.7 speelt België een kwartfinale van het WK! De match wordt live uitgezonden vlak bij Podium Strand, daarom werd deze First Date (oorspronkelijk gepland op zaterdag, 20u) naar zondag verplaatst.

First Date brengt een danser en muzikant voor het eerst samen. Ze laten zich door elkaar inspireren en creëren een korte improvisatie-act.

Deze voorstelling vindt ook plaats op vrijdag.

PIETER AMPE & BORIS ZEEBROEK

Pieter Ampe (Rosas, CAMPO) verraste het Dansand-publiek al in 2008 al met zijn afstudeervoorstelling Still Difficult duet. Als choreograaf en danser creëerde hij al meerdere duetten met zijn broer Jakob en met spitsbroeder Guilherme Garrido. Daarin zoekt hij naar een pure weergave van zijn positie ten opzichte van die personen. Nu gaat hij de confrontatie aan met Boris Zeebroek, zanger-gitarist bij de cultband Hong Kong Dong die naar eigen zeggen grossiert in ‘futuristische extasepop’ (denk Prince, Flaming Lips,…).   

SABINE MOLENAAR & JENS BOUTTERY

Sabine Molenaar deed podiumervaring op bij Peeping Tom, won de prijs voor het ‘strafste vrouwelijke talent’ op TAZ 2013 en onderging voor haar eerste solo That’s It een totale transformatie. Drummer en multi-instrumentalist Jens Bouttery is geen onbekende voor Vrijstaat O. (o.a. als gastcurator STORM!). Tijdens deze impro treden Sabine en Jens in dialoog met de onvoorspelbare bewegingen van de zee, de wind en de aanwezigheid van het publiek.