za 02.03.13

20:00

Dubtapes

PREMIERE

Drummer/componist Jens Bouttery en filmmaker Daan Milius slaan de handen in elkaar voor een uniek, audiovisueel jazzconcert. Ze vertrekken vanuit interviews met zes bezielde kunstenaars (Josse De Pauw, Han Bennink,…) omtrent hun persoonlijke utopie.

Deze interviews vormen de basis voor de composities van Jens, uitgevoerd door het zeskoppige Jens Maurits Orchestra. Hiermee tast hij de muzikaliteit van onze spreektaal af aan de hand van moderne jazz, free jazz & popsongs. De videoprojectie en live montage van Daan Milius maken van het geheel een audiovisuele belevenis met filosofische inhoud.
Jens Bouttery studeerde in 2011 met dit project af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en kreeg er de Toots Thielemans Jazz Award voor. Vrijstaat O. trad op als coproducent van Dubtapes met het oog op een JazzLab-tour. Jens Bouttery is ook guest curator van STORM!, het eerste jazzfestival dat Vrijstaat O. organiseert (29 maart – 7 april).

Een productie van Jens Maurits Orchestra, in coproductie met JazzLab Series, Vrijstaat O. en Rataplan

Uitvoering: Jens Maurits Orchestra (Jens Bouttery, Niels Van Heertum, Gregor Siedl, Benjamin Sauzereau, Dorian Dumont & Joris Lindemans)
Video en montage: Daan Milius