zo 30.03.14

17:00

Elina Duni Duo

Omwille van hospitalisatie van één van de groepsleden speelt Elina Duni in duo (i.p.v. kwartet) met Colin Vallon (piano). Het repertoire is hetzelfde als dat van het kwartet, met voornamelijk composities uit het album Matanë Malit (ECM). We zijn ervan overtuigd dat dit duo artistiek even sterk is als het kwartet en dat deze intieme duo-vorm in onze zaal perfect tot zijn recht zal komen (zie onder voor een voorsmaakje). Wie door deze wijziging eventueel zijn tickets wil omruilen, kan dit doen door een mailtje te sturen naar info@vrijstaat-o.be.

Zangeres Elina Duni is geboren in Albanië en woont sinds haar tiende in Zwitserland waar ze aan de Hochschule Künste Gesang und Komposition in Bern studeerde. Eind 2012 bracht ze op het prestigieuze label ECM haar derde album uit: Matanë Malit (‘Achter de berg’) en sindsdien treedt ze in heel Europa op (London Jazz Festival, Paris Jazz Festival, Cully Jazz Festival,…).

Elina brengt traditionele Albanese volksliederen in een ingetogen en krachtige jazz setting. Zo laat ze de ziel doorklinken van het Albanese volk, dat sedert eeuwen onderdrukking kent. De muziek is zacht, weemoedig en intimistisch. Op het podium brengt ze een bijzondere présence en ongeziene passie die niemand onbewogen laat. Pianist Colin Vallon is ongetwijfeld één van de grootste talenten uit de Zwitserse scène en maakte furore aan de zijde van Kenny Wheeler en Erik Tuffaz. Recent bracht hij een nieuw album uit op ECM (Le Vent). 

TIP: nog meer uniek stemgeluid daags voordien in CC De Grote Post met ZAP MAMA! Klik hier