Expeditie Dansand!

04.07 – 06.07

Het tweejaarlijkse creatiefestival Dansand! breidt uit onder de noemer Expeditie Dansand! Kunstencentrum Vrijstaat O. presenteert dit keer niet alleen voorstellingen op het strand, maar trekt ook op verkenning langs het Groen Lint, het hinterland van Oostende. Expeditie Dansand! is een belevingsfestival én een buitenfestival voor dans en beweging. Je krijgt er creaties, performances, live muziek en zoveel meer te zien. Interdisciplinair, in situ en participatief.

Tickets voor Expeditie Dansand! kunnen verkregen worden in het Uitloket, bij Toerisme Oostende of online via deze site (let op: geen telefonische reservaties mogelijk). Voorverkoop wordt afgesloten om 10u de dag zelf. (Uitzondering: voorverkoop van voorstellingen die ‘s ochtends plaatsvinden, worden afgesloten om 16u daags voordien.)

De programmabrochure vind je hier.
De praktische info vind je hier.
De timetable vind je hier.

#EXPEDITIES
Het festival is onderverdeeld in zogenaamde ‘expedities’, die elk bestaan uit verschillende voorstellingen waaraan een aantal voorstellingen gekoppeld zijn: Expeditie Strand, Expeditie Groen (small/large/night) en Expeditie Oosteroever. Daarnaast vindt er ook heel wat plaats in of nabij de uitvalsbasis van Vrijstaat O. (op de Zeedijk). Deze stukken zijn in opdracht gemaakt en exclusief te zien op het festival.

#ATELIER DE STAD
Expeditie Dansand! is één van de 5 stadsateliers die VRT selecteerde voor het nieuwe project Atelier De Stad. Dit project stimuleert het denken, dromen en doen rond de stad van morgen en gaat aan de slag met creatieve ideeën voor de stad. Tegen 2050 komen er in Vlaanderen immers 1 miljoen mensen bij. Waar gaan die allemaal wonen? Hoe houden we die steden leefbaar? In de stadsateliers in Oostende, Gent, Kortrijk, Hasselt-Genk en Brussel werken creatievelingen samen aan ingrepen die de stad simpelweg beter maken. Canvas maakt ook een documentairereeks over de vijf stadsateliers. De documentaire Atelier De Stad Oostende wordt uitgezonden op zondag 23 november (Canvas, 21u).
ADS_stempel_groen_2-1

#OPROEP ATELIER DE STAD

Naar aanleiding van de oproep Atelier De Stad Oostende selecteerde een professionele jury projecten die speciaal voor Expeditie Dansand! gecreëerd zullen worden. Met als uitdaging: ‘stel een tocht samen als een collectief avontuur, tegelijk
artistiek relevant, low impact en interdisciplinair.’ De kerngedachte: samen op verkenning trekken langs het Groen Lint, de groene gordel rond Oostende, en zo een aantal nieuwe acts en landschappen te ontdekken. De artiesten die via deze weg geselecteerd zijn: Karel Vandeweghe, An Verstraete & Sven Roofthooft, Albert Quesada, Samuel Lefeuvre & Florencia Demestri en Stijn Dickel
ADS_stempel_groen_2-1

#ATELIER GROEN LINT = MASTERCLASS
Expeditie Dansand! is meer dan een gewoon festival. Zo koppelt Vrijstaat O. er ook een heus natraject aan in de vorm van de masterclass ‘Atelier Groen Lint’ met ontwerpsessies, brainstorms en publieke lezingen. Focus hierbij ligt op nieuwe stedelijkheid en duurzaamheid.

Expeditie Dansand! is een organisatie van Kunstencentrum Vrijstaat O. i.s.m. Stad Oostende, Het Groen Lint, deBuren, Kaaitheater en met de steun van de Vlaamse Overheid, Provincie West-Vlaanderen, De Kunstvaarders & Burco Coast. Meer info: www.vrijstaat-o.be