za 05.07.14

11:00

Expeditie Groen SMALL

Ga op tocht met enkele artiesten. Een bus staat klaar om je naar het Groen Lint te vervoeren. Ter plekke wandel je een half uur, onderweg pik je drie voorstellingen in situ én een picknick mee.

Expeditie Groen Small omvat drie voorstellingen: First Date (Elise Caluwaerts & Moonsuk Choi), Badding (Karel Vandeweghe) en Slow Sports outdoors (Albert Quesada).


MOONSUK CHOI & ELISE CALUWAERTS
First Date


Sopraan Elise Caluwaerts is thuis in de klassieke en hedendaagse muziek. Ze toert wereldwijd met bekende dirigenten (Philippe Herreweghe, Gabriel Garrido,…) en ensembles (Oxalys, La Primavera,…) en werkt mee aan films. Daarnaast heeft ze een speciale voorliefde voor multidisciplinaire projecten, opera en muziektheater. Vanuit haar fascinatie voor sterk fysieke dansers wil ze graag een first date aangaan met de Zuid-Koreaanse danser Moonsuk Choi. Moonsuk wil voor deze impro vertrekken vanuit een beeld waarin hij fysiek versmelt met het decor.

KAREL VANDEWEGHE
Badding

Oostendenaar en danser Karel Vandeweghe (Maurice Béjart, Hamburg Ballett, Nederlands Danstheater) brengt met Badding een transformeerbare sculptuur, een spel van lijnen in het landschap. Een badding (of zware houten balk) is een vaak voorkomend object aan de kust of in havens. Samen met een groep dansers manipuleert Vandeweghe deze balken (replica’s in hanteerbaar gewicht) tot een choreografie. Zo ontvouwt zich een ritmisch visueel spel met constructies die zich onderscheiden van en verhouden tot de lijnen in het omringende landschap.

Coproductie: Danspunt
ADS_stempel_groen_2-1

ALBERT QUESADA
Slow sports outdoors

De Spaanse choreograaf Albert Quesada bleef na zijn P.A.R.T.S.-opleiding in Brussel werken. Met zijn voorstelling Slow Sports bracht hij de totaalervaring van het sporten binnen in het theater. Hij onderzocht hoe wij sport ervaren en waarom sport ons zo kan fascineren. Voor Expeditie Dansand! zet hij deze voorstelling om tot een buitenervaring. Hij bewerkt opnieuw bewegingen uit de sport alsof het videobeelden zijn, ditmaal in de openbare ruimte. Effecten als slowmotion en flashforward werken vervreemdend.

Dansers: Mireia de Querol, Albert Quesada, Zoltán Vakulya
Aangevuld voor Expeditie Dansand! met: Kim Ceysen, Manuela Aranguibel Molano, Jeanne Colin, Tiran Willemse, Ben Van Buren, Alma Toaspern, Andras Deri, Kinga Jaczewska, Kathryn Vickers, Krisjanis Sants, Rosa Omarsdottir, Inga Huld Hakonardottir, Camille Prieux, Sara Tan, Louise Everarts de Velp, Ellen Cobbaert, Laura Meuris, Rebecca Rosseel, Inez Verhille
Coproductie: Danspunt
ADS_stempel_groen_2-1