Ik kies voor kunst

Via de campagne Ik kies voor kunst wil de kunstensector kunst en cultuur hoog op de beleidsagenda zetten.
Daarvoor hebben we ook jou nodig.
Kies nu voor kunst en laat je van je horen op www.ikkiesvoorkunst.be.

Op zondag 25 mei 2014 zijn er in ons land verkiezingen voor Europese, federale een ook regionale parlementen. Er wordt dan ook een nieuwe Vlaamse minister van Cultuur aangesteld; een belangrijk moment voor de kunsten en de cultuur. Om de rijkdom van ons cultureel leven in de kijker te zetten, zetten alle kunst- en cultuurorganisaties tussen 22 april en 25 mei de actie ‘Ik kies voor kunst’ op. De actie is bedoeld als sensibliseringscampagne en is a-politiek, in de zin dat ze niet verbonden is aan het gedachtegoed van welke politieke partij dan ook.
‘Ik kies voor kunst’ wil kunst en cultuur hoog op de beleidsagenda zetten en het als wezenlijk onderdeel van een dynamische samenleving zichtbaarder maken.

In het kader van de actie vindt op zondag 18 mei (20u) in de Antwerpse Bourlaschouwburg het debat van de ’Ik kies voor Kunst’-campagne plaats. Uitgangspunt van “(voor) wie kiest kunst?” is de vraag of het mogelijk is om over onze samenleving na te denken, niet vanuit een economisch perspectief (zoals nu gebeurt) maar vanuit een cultureel perspectief.
Politici van de verschillende democratische politieke partijen – Jan Jambon (N-VA), Philip Heylen (CD&V), Peter Mertens (PVDA+), Bart Caron (Groen), Noël Slangen (Open Vld) en Katia Segers (sp.a) – worden geconfronteerd met een viertal stellingen, geformuleerd door o.a. Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen, Wouter De Ploey (voorzitter M HKA), politiek filosoof Bleri Lleshi en Mieke Van Hecke (directeur-generaal VSKO).
Het geheel wordt gemodereerd door radiojournalist Werner Trio en in- en uitgeleid door Chantal Pattyn.
Aan het begin van de avond wordt ook ‘De hemel van de verbeelding. Zestig brieven over kunst’ (EPO) voorgesteld.
De toegang is gratis, graag aanmelden via tickets@toneelhuis.be