zo 19.05.13

15:00

IM: CHRISTINE VAN BROECKHOVEN

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Met een heuse laudatio, een In Memoriam? We zetten het in scène, vandaar de tweelettertitel van deze reeks in samenwerking met deBuren. Gastvrouw Anna Luyten vraagt tijdens een intiem doch publiek gesprek aan Christine Van Broeckhoven hoe zij na haar dood herdacht wil worden. Wat betekenen leven en werk voor haar? Naaste vriend Jef Lambrecht houdt een fictieve afscheidsrede.

Hoogleraar Christine Van Broeckhoven (°Antwerpen, 1953) leidt een eigen laboratorium voor moleculaire genetica aan de Universiteit van Antwerpen en is gespecialiseerd in onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, waarvoor zij internationaal gelauwerd werd. Naast haar activiteit als succesvol wetenschapster is zij een veel gevraagde gast voor maatschappelijk en politiek debat in diverse media omwille van haar uitgesproken, gefundeerde meningen.

IM is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vrijstaat O. Herbeleef alle afleveringen via deburen.eu/nl/im.