zo 26.10.14

15:00

IM JEROEN KRABBE

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Met een heuse laudatio, een In Memoriam? We zetten het in scène, vandaar de tweelettertitel van deze reeks. Gastvrouw Anna Luyten (Knack) vraagt tijdens een intiem doch publiek gesprek aan Jeroen Krabbé hoe hij na zijn dood herdacht wil worden. Wat betekenen leven en werk voor hem? Voorafgaand aan het  gesprek wordt het IM uitgesproken door Ko van Geemert, dichter, publicist, schrijver en sinds vijftig jaar zwager van Jeroen Krabbé.

Jeroen Krabbé (Amsterdam, 1944) is een bekend Nederlands acteur, regisseur en kunstschilder. Als acteur brak hij in 1977 door met Paul Verhoevens klassieker Soldaat van Oranje. Met The Fugitive (1993) en de James Bondfilm The Living Daylights (1987) leerde Hollywood hem kennen. Als regisseur verdiende Krabbé zijn sporen met The Discovery of Heaven (2001) en Left Luggage (1998). Vandaag vertoeft hij vooral in zijn Amsterdamse atelier, ooit de werkplek van de schilder G.H. Breitner.

IM is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vrijstaat O. Herbeleef alle afleveringen via deburen.eu/nl/im.