zo 29.05.16

15:00

IM Lenny Kuhr

Ontmoeting/deBuren aan zee
Met live mini-concert

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn ? Met een heuse laudatio, een In Memoriam? We zetten het voor u in scène.

In deze aflevering ontvangt Anna Luyten de Nederlandse zangeres Lenny Kuhr. Ze werd al op negentienjarige leeftijd beroemd toen ze in 1969 met drie anderen het Eurovisie Songfestival won. Kuhr viel op door haar Joan Baez-achtige stem en haar felrode jurk. Haar lied, De Troubadour, met een tekst van David Hartsema, werd een hit. Naar aanleiding van de WK-finale van Nederland in 1974 herschreef ze het lied als De Generaal, een ode aan bondscoach Rinus Michels.

Muziek
Tijdens haar IM zal Lenny Kuhr een miniconcert verzorgen, ze wordt op basgitaar begeleid door Mischa Kool. Vlak na het Songfestival vroeg Georges Brassens aan Lenny Kuhr om als ‘vedette Anglaise’ met hem op tournee te gaan. Op de rest van haar platen zingt ze in het Nederlands. Kuhr is altijd folkmuziek blijven maken, maar haar 30 albums zijn muzikaal zeer veelzijdig. De instrumentatie van haar hit Visite uit 1980 lijkt bijvoorbeeld op die van een schlager. Ze heeft een album gemaakt met Fado’s, een album met liederen van Schubert (in de vertaling van Herman Pieter de Boer), en ze nam met Ali B een rapnummer op. Voor het televisieprogramma Ali B op volle toeren schreef ze een liedje voor de rapper Keizer:

Ridder

Tijdens de presentatie van haar jubileumalbum Veertig Jaar Verliefd werd Kuhr onderscheiden met de titel van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In september van vorig jaar ontving ze de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst-Cabaret.

Hein Stufkens
De laudatio wordt uitgesproken door haar goede vriend filosoof, schrijver, dichter en spiritueel leraar Hein Stufkens. Hij redigeerde en schreef tevens het voorwoord voor haar recent verschenen boek, Gekust Door De Eeuwigheid.