zo 10.11.13

15:00

IM: Edwin Rutten

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Met een heuse laudatio, een In Memoriam? We zetten het in scène tijdens IM, een reeks van deBuren en Vrijstaat O.
Gastvrouw Anna Luyten vraagt tijdens een intiem doch publiek gesprek aan Edwin Rutten hoe hij na zijn dood herdacht wil worden. Wat betekenen leven en werk voor hem? Rutten is een veelzijdige Nederlandse artiest en maakte begin jaren ’60 furore als jazz-zanger, acteur en presentator. Bij ons is hij natuurlijk vooral bekend als zijn alter ego Ome Willem uit het kinderprogramma De Film van Ome Willem. Vandaag is hij nog steeds actief als zanger en acteur (onder meer in het kinderprogramma Klokhuis). Hij is ook de vaste presentator van het programma Muziekwijzer op de klassieke zender Radio 4. Zoals de IM-traditie het inmiddels wil, houdt een naaste vriend een fictieve afscheidsrede. In het geval van Edwin Rutten is dat René Holdert, psycholoog op rust. Rutten en Holdert zijn sinds de tweede klas bevriend en hadden op hun zestiende een jazzband.

IM is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vrijstaat O. Herbeleef alle afleveringen via deburen.eu/nl/im.