di 12.04.16

14:00

In beeld: Ruben van Eeckhout

Voor onze nieuwe expo nodigen we fotograaf Ruben Van Eeckhout uit. Hij is een ‘soulmate’ van het collectief Granvat dat we het laatste weekend van april in de kijker zetten. Ruben noemt zich als fotograaf ‘zowel deelnemer als toeschouwer’.

Mijn camera als medium om een deur te openen.
 Het verhaal achter de beelden als doel. De onmiskenbare interesse in ‘de mens’ als uitgangspunt. 
Het granvat-verhaal is er één van vriendschap. Van onuitgesproken dingen die vertaald worden in klanken en beelden. Een stilzwijgend aanvoelen dat ik met niet veel anderen deel. Ik stapte hun leven binnen als mens, niet als fotograaf. 
Naar mijn mening staat Granvat voor ‘recht uit het hart’. En zo maak ik ook het liefst beelden. Als mens, en niet als fotograaf.

Ruben maakte voor Vrijstaat O. een speciale selectie van zijn werk. Deze is te bezichtigen voor/tijdens/na onze activiteiten en elke zondag tussen 14u en 18u.

www.rubenvaneeckhout.wordpress.com