zo 21.04.13

17:00

JAZZLAB VOICES

Timing:
– 16u: deuren
– 17u: concert Sander De Winne en Bram De Looze
– 17u50: pauze
– 18u10: concert Mélanie De Biasio Quartet
– 19u: einde

Sander De Winne en Melanie De Biasio. Een man en een vrouw, beide jazzvocalisten. Hetzelfde instrument en toch heel anders. Verwacht je aan een gevarieerde middag met deze eigenzinnige double bill.

SANDER DE WINNE & BRAM DE LOOZE

Als één van de enige mannelijke zangers in de Belgische jazzscene gooit Sander De Winne met zijn warme baritonstem nu al hoge ogen bij het publiek. Liefhebbers van José James komen zeker aan hun trekken. Hij laat zich inspireren door zangers als Kurt Elling en Chet Baker, maar ook door Sinatra en Louis Armstrong. In duo gaat hij op pad met de talentvolle Bram De Looze, de pianist die momenteel in New York resideert en ook deel uitmaakt van het impressionante en tegelijk speelse LABtrio.

MELANIE DE BIASIO QUARTET

Zangeres Melanie De Biasio weet je na enkele maten al onder te dompelen in een andere wereld. Denk Billie Holiday of Nina Simone, maar dan Belgisch en hedendaags. Is wat ze brengt pure jazz? Zelf vermijdt ze het woord een beetje, ze spreekt van ‘blues, stof en duister’. Voor haar concert in Vrijstaat O. breidt ze haar trio (met Sam Gerstmans op contrabas en pianist Pascal Mohy) uit tot een kwartet, met drummer Olivier Taskin.

i.s.m. JazzLab Series