zo 15.03.15

17:00

Jean-Paul Estiévenart Trio

Trompettist Jean-Paul Estiévenart doet in Vlaanderen nog te weinig belletjes rinkelen, maar over de taalgrens is hij al een paar jaar een ware ‘rising star’. Ook trompettist Avishai Cohen merkte zijn talent op en nodigde Jean-Paul onlangs tijdens zijn concert op ons festival STORM! uit voor een onvergetelijke jam.

Voor zijn eigen trio laat Jean-Paul zich omringen door de ervaren bassist Sam Gerstmans (Melanie De Biasio, Igor Gehenot,…) en het piepjonge supertalent Antoine Pierre (Philip Cathérine, TaxiWars,…) op drums. Dit trio tast de grenzen van traditie en experiment af met vanzelfsprekend gemak en ongebreidelde creativiteit.

Het eerste album Wanted (W.E.R.F.-label) was meteen overtuigend en werd door Kwadratuur omschreven als ‘eclectisch, energetisch en gepassioneerd’. Het repertoire van dit trio bestaat voornamelijk uit eigen composities van de hand van Estiévenart en een hedendaagse adaptatie van Lazy Bird van John Coltrane. Dit resulteert in vinnige hedendaagse jazz met diepe wortels in de traditie. Een band die zowel liefhebbers van het meer traditionele als het vrije werk aanspreekt.

Met de steun van Duvel Moortgat