zo 22.11.15

17:00

KEENROH XL

Keenroh, het duo van Jan Daelman en Thijs Troch, diept sinds enkele jaren de gedurfde combinatie uit van piano en dwarsfluit. In september 2014 brachten ze hun titelloos debuutalbum uit op het El Negocito Records label met 18 ijzersterke duo-improvisaties, lyrisch, indringend en soms bijna surreël. Kwadratuur.be sprak van “een finesse die doorgaans alleen voor de groten gereserveerd is.”

Voor hun nieuw project, Keenroh XL, breiden ze het bestaande duo uit tot een heuse negenkoppige band met zowel ervaren rotten (zoals Bart Maris en Teun Verbruggen) als met jonge talenten. Daarnaast vroegen Jan en Thijs ook aan een aantal vooraanstaande componisten, waarmee ze zelf grote affiniteit hebben (Kris Defoort, Jozef Dumoulin, Bo Van Der Werf en Ben Sluijs), om nieuwe composities te schrijven. Het resultaat is een uniek en gevarieerd project, waarbij het duo als ondeelbare improvisatie-unit steeds aanwezig is als rode draad. Met dit project kaapte Keenroh in 2014 de prijs van Jong Jazztalent Gent weg. Na een residentie in Vrijstaat O. afgelopen voorjaar en een stek op het hoofdpodium van Gent Jazz deze zomer, trekken ze nu met JazzLab door gans Vlaanderen en dus ook langs Oostende.

Met: Thijs Troch (piano), Jan Daelman (fluit), Niels Van Heertum (euphonium), Thomas Jillings (tenorsaxofoon), Ruben Verbruggen (baritonsaxofoon), Marti Melia (tenorsaxofoon), Laurens Smet (contrabas), Bart Maris (trompet) en Teun Verbruggen (drums)

Keenroh in residentie in Vrijstaat O.: http://cobra.canvas.be/permalink/1.2380026