zo 03.07.16

11:00

Kind van alle landen

Boekpresentatie

Lebowski Publishers heeft een dijk van een reputatie als het om heruitgaves gaat van vergeten meesterwerken (denk aan ‘Stoner’ van John Williams), compleet in nieuwe vertaling en prachtig vormgegeven. En ze hebben een goeie reden om naar Oostende te komen.
Schrijfster Irmgard Keun woonde van 1936 tot 1938 in Oostende en was net als Joseph Roth, haar minnaar, op de vlucht. Nu verschijnt ‘Kind van alle Landen’, haar ontroerende autobiografische roman, geschreven vanuit het perspectief van een tienjarig meisje dat net voor de tweede wereldoorlog een hotelleven leidt van Oostende tot New York.
Arnon Grunberg schreef er een denderend enthousiast voorwoord bij.

Els Snick gaat hier in gesprek over dit boek met schrijver en journalist Mark Schaevers (auteur van oa. Oostende, de zomer van 1936: Irmgard Keun, Egon Erwin Kisch, Joseph Roth, Stefan Zweig aan de Belgische kust).
Soltura Trio zorgt voor de muzikale omlijsting. Dit gelegenheidstrio van Frank De Wolf (bas), Robbe Willems (piano) en Egon Loosveldt (drums) brengt een selectie voor de gelegenheid uitgekozen standards, geinspireerd door de rijke geschiedenis van het pianotrio in de jazz.

Lebowski Publishers landt in O.!

Aansluitend wordt het boek besproken tijdens een leesclub onder begeleiding van Els Snick.
Meer info hierover vind je op deze pagina.
Na de leesclub ben je uitgenodigd voor een wandeling door Oostende met Els Snick, in het spoor van Joseph Roth & Irmgard Keun. (vertrek aan Vrijstaat O. om 15u)