za 05.10.13

10:00

Kinderstaat O. Feest zaterdag

Met Kinderstaat O. feest slaan De Grote Post, Bibliotheek Kris Lambert en Vrijstaat O. de handen in elkaar in het kader van het stadsfestival ‘Brusselse Sporen’. Een heel weekend lang zijn kinderen koning en worden verschillende kunstvormen vriendjes met elkaar.

10:00-12:30
OxO: HET HUIS HUILT (Michelle Adriaense)

Het Huis Huilt is een beeldende reis doorheen een fascinerende droomwereld en dit op basis van het gelijknamige kunstboek van Michelle Adriaense. In een huis wonen 9 insecten samen. Als 3 insecten niet meer kunnen stoppen met huilen, dreigt het huis onder te lopen en iedereen te verstikken. In deze workshop ben je ontwerper van het nieuwe gezelschapsspel rond dit boek. Gewapend met jouw talenten en de eigenschappen van de insecten bouw je mee aan een nieuwe wereld. In het spel zoek je antwoorden op: hoe red je de insecten uit het huis? Weet jij hoe je verdriet kan stoppen?

Vrijstaat O.
workshop vanaf 10 jaar
€6 vvk (+ 1 euro reservatiekost) — €8 add (via deze link)

vanaf 14u30
INSTALLATIE HET HUIS HUILT/ KINDERKAFFEE+

Vrijstaat O. stelt het resultaat van de workshop Het Huis Huilt open voor het publiek als een tentoonstelling en labo. Ontdek in ons Kinderkaffee het spel en het boek Het Huis Huilt of breng een spannend bezoek aan de installatie van het huis in een caravan op het strand. Voor- of nadien kan je in de vlakbij gelegen bibliotheek genieten van de voorstelling Biblieb (zie verder).

Vrijstaat O.
voor iedereen
Gratis

13:30 & 15:15
BIBLIEB (Keskiespace)

Tijdens deze voorstelling stap je letterlijk in de wereld van de bibliotheek. Je ontdekt er, tussen de boeken door, een verhaal vol beweging. Een verhaal waarin een jongen een meisje ontmoet, en dat meisje hem bij de neus neemt. Waar ze, in een volgend hoofdstuk, samen de krant lezen, met 4 ogen en handen tegelijkertijd. Een verhaal waarin we op zoek gaan naar het einde. Een einde met een wel heel erg lange snuit. In een choreografie van Alexandra Meijer en met dans van Flavio Marquez en Vania d’Angelo. Voor- of nadien kan je in Vrijstaat O. kijken naar de installatie van Het Huis Huilt. 

Bibliotheek Kris Lambert
vanaf 6 jaar
Gratis

Deze tweedaagse kadert in het Stadsfestival Brusselse Sporen in Oostende 2013. vtbKultuur en Dienst Cultuur Oostende organiseren samen met Oostendse cultuurpartners, van 28 september tot 13 oktober 2013, dit stadsfestival met een gevarieerd activiteitenprogramma op basis van de verbanden tussen Oostende en Brussel. Inwoners en pendelaars van Oostende krijgen de kans om een stukje Brussel te proeven in eigen stad én in Brussel.