zo 06.10.13

10:30

Kinderstaat O. Feest zondag

Met Kinderstaat O. feest slaan De Grote Post, Bibliotheek Kris Lambert en Vrijstaat O. de handen in elkaar in het kader van het stadsfestival ‘Brusselse Sporen’. Een heel weekend lang zijn kinderen koning en worden verschillende kunstvormen vriendjes met elkaar.

10:30-13:00
OxO: LOODS 7 (Cacao Blue)

Loods 7 is een korte dansfilm met 11 jonge dansers en 2 volwassen dansers. Een idyllische, zelfgemaakte speelplek van papier en karton ontpopt zich tot een decor vol verrassingen.
 Een ode aan het spelend kind en aan de beweging als universele taal. Voor deze film werkten de makers een jaar lang met Franstalige kinderen uit Brussel aan een voortraject. Deze kinderen komen ook naar Oostende om deel uit te maken van een omkaderende workshop over decor en improvisatie. Samen met Oostendse kinderen kunnen ze hun ervaringen uitwisselen en een decor bouwen om in te improviseren.

Tickets via deze link

De Grote Post
voor 6 tot 10 jarigen
€6 vvk (+ 1 euro reservatiekost) — €8 add

14:00
DE (ON)MOGELIJKE VRIENDSCHAP VAN AUGUSTIJN EN STEF (Seppe Baeyens)

Augustijn is 7 jaar. Hij spreekt Frans. Als hij praat doet hij dat heel stil. Je zou denken dat hij verlegen is, maar misschien lijkt dat alleen maar zo. Hij houdt van knutselen, jiujitsu en trompet spelen. “De eerste keer dat ik Stef zag dacht ik: eeeuuuhm in mijn hoofd.”
Stef is 35 jaar. Hij spreekt geen Frans en maakt graag grapjes. Hij geniet als hij andere mensen aan het lachen brengt. 
Hij speelt banjo, piano, drum en tamboerijn, maar het liefst speelt hij gitaar. “De eerste keer toen ik Augustijn ontmoette zag ik een kleine jongen met grote koperkleurige krullen. Hij zei alleen ‘ja’ en ‘nee’.”
Kunnen Stef en Augustijn vrienden worden ondanks de taal en het leeftijdsverschil? De Brusselse choreograaf en theatermaker Seppe Baeyens zoekt het met hen uit aan de hand van een muzikaal dansduet. Een voorstelling over de (on?)mogelijke vriendschap tussen een jongen en een volwassen man.

Tickets via deze link

De Grote Post
vanaf 6 jaar
€6 vvk (+ 1 euro reservatiekost) 

15:00-17:00
AFTER PARTY

We zwieren de deuren open voor de laatste creatieve feestuitbarstingen van het jonge publiek. De kinderen zelf bepalen het programma en beslissen welke drankjes zullen vloeien, wat voor spannende dingen gebeuren, wie er zal zingen, dansen en hoe we ons moeten uitdossen.

De Grote Post
Voor iedereen
Gratis

Deze tweedaagse kadert in het Stadsfestival Brusselse Sporen in Oostende 2013. vtbKultuur en Dienst Cultuur Oostende organiseren samen met Oostendse cultuurpartners, van 28 september tot 13 oktober 2013, dit stadsfestival met een gevarieerd activiteitenprogramma op basis van de verbanden tussen Oostende en Brussel. Inwoners en pendelaars van Oostende krijgen de kans om een stukje Brussel te proeven in eigen stad én in Brussel.