wo 18.05.16

20:00

KNEEDELUS – A LIVE COLLABORATION BETWEEN KNEEBODY & DAEDELUS

Impuls#3

TIMING
– 20u: It takes two (dj)
– 20u45 – 22u: KNEEDELUS

We gaan pas in zee met De Werf vanaf 2017, maar zetten met de reeks Impuls dit jaar al met hen de schouders onder een paar concerten. Dit keer doen we dit samen met het Brugse Muziekcentrum Cactus voor een uniek concert van Kneedelus.

In de jazz is het samenkomen van elektronische- en live-elementen de laatste decennia een vaak gebruikte techniek. Bij weinig artiesten klinkt deze symbiose zo organisch als bij Kneedelus, het project van producer/muzikant Daedelus en het Grammy-genomineerde jazz-fusion kwintet Kneebody (US).
Als Kneedelus versmelten Daedelus en Kneebody tot één geheel. Het resultaat is een complex en vooruitstrevend jazzalbum, waar de tegendraadse melodieën van Kneebody naadloos overgaan in Daedelus’ complexe ritmiek. De plaat verscheen op Brainfeeder, het label van Flying Lotus, dat zo de lijn doortrekt die het al startte met de release van Kamasi Washingtons The Epic. Naast thuishaven voor experimentele elektro en beats profileert Brainfeeder zich immers steeds meer als vooruitstrevend jazzlabel waarop artiesten passen die de vrijheid en experimenteerdrang van jazz linken aan deze van hedendaagse electronica en hiphop. Met Kneedelus hebbenze alvast een nieuw paradepaard op stal staan. Knack Focus had er alvast een viersterren-recensie voor over: “Deze jongens zijn deeltjesversnellers met sax, drums, trompet en sampler die botsen en energie opwekken.”

Adam Benjamin (keyboards), Shane Endsley (trompet), Kaveh Rastegar (elektrische bas), Ben Wendel (saxofoon), Nate Wood (drums), Daedelus (beats)

Copresentatie Vrijstaat O., De Werf en Cactus Muziekcentrum