za 30.07.16

11:00

Lara Taveirne & Mustafa Kör

DE DEBUTANTEN
TAZ @ Vrijstaat O.

Acht auteurs stellen tijdens vier middagen hun debuut voor in Vrijstaat O., met zicht op zee. Ze lezen fragmenten voor uit hun boek en gaan in gesprek met Friedl’ Lesage. Oostendenaar Johannes Verschaeve, frontman van The Van Jets, zorgt voor de muzikale intermezzo’s.

Regisseur en auteur Lara Taveirne (Brugge, °1983) laat in haar werk alle mogelijke gevolgen van de liefde zien. Haar debuut De kinderen van Calais verscheen in 2014, werd genomineerd voor de Bronzen Boekenuil 2014 en won de Debuutprijs 2015. Met haar tweede roman Hotel zonder sterren bewijst Taveirne dat ze geen eendagsvlieg is.

Mustafa Kör (Turkije/Limburg,°1976) debuteerde in 2007 met De Lammeren dat bekroond werd met de Publieksprijs van boekhandel De Groene Waterman. In deze roman schrijft hij over Umut die een tocht naar zijn thuisland Turkije aanvangt, net zoals zijn vader ooit naar het Maasland trok. In 2008 werd Kör benoemd tot stadsdichter van de stad Genk. Onlangs verscheen zijn langverwachte poëziedebuut Ben jij liefde.