za 18.01.14

20:00

Les Chroniques de l’Inutile

Voor onze reeks Soulmates Sessions nodigen we muzikanten met een jazzspirit uit om zelf een avond samen te stellen met hun zielsverwanten. Dit keer is het de beurt aan Les Chroniques de l’Inutile met Benjamin Sauzereau (gitaar), Jens Bouttery (drums), Gregor Siedl (saxofoon) en Eric Bribosia (toetsen). Tijdens ons festival STORM! zorgden ze voor één van de absolute hoogtepunten, nu zijn ze voor langere tijd te gast. De band resideert een week lang in Vrijstaat O., de residentie wordt afgesloten met een concert.

Deze chroniqueurs vertrekken vanuit eigen composities en vrije improvisaties, en creëren een eigen geluid met elementen uit jazz, pop en rock. Nu eens melodieus en subtiel, dan weer energiek. Deze band werkt als een waar collectief, vaak uitgebreid met gastmuzikanten. Zo zullen ze tijdens hun residentie in Vrijstaat O. een nieuw repertoire uitwerken als septet met saxofonist Erik Bogaerts (Kvartett, Banjax,…), fluitist Pierre Bernard (Rêve d’Eléphant Orchestra, Kris Defoort,…) en contrabassist Lennart Heyndels.

Voor hun Soulmates Sessions treedt de band aan in uitgebreide versie, in septet. Het programma wordt versterkt met 2 andere concerten:
Joao Lobo (Mâäk, Enrico Rava, Carlos Bica,…) herhaalt zijn huzarenstuk van vorige zomer (op het vermaarde festival Umbria Jazz): een akoestische drumsolo, grotendeels gebaseerd op improvisatie.
Roman & Maurits zijn de alter ego’s van Benjamin Sauzereau (zang, gitaar) en Jens Bouttery (zang, drums, keyboard). Zij brengen een speciale set met pure songs.