zo 14.02.16

17:00

MÂÄK QUINTET

Mâäk (of het vroegere Mâäk’s Spirit) is één van de langst actieve ensembles in het Belgische jazzlandschap. Ontsproten als een klassieke jazzformatie rond trompettist en drijvende kracht Laurent Blondiau is de formatie uitgegroeid tot een internationaal collectief, samengesteld uit muzikanten die het avontuur niet schuwen. Mâäk brengt jazz over hedendaags klassiek en avant-garde tot Afrikaanse rootsmuziek en muziek geworteld in de Arabische traditie. Kenmerkend is de nooit aflatende honger naar muzikaal experiment en dit in verschillende formaties, zoals Mâäk Electro, MikMâäk (een bijzondere big band), of Kojo (met voodoo-zangers uit Benin).

De zogenaamde ‘moedergroep’ is het kwintet dat we vandaag presenteren. Deze formatie brengt originele composities, geïnspireerd en voortvloeiend uit de vele artistieke ontmoetingen. Mâäk Quintet draait om vitaliteit, dynamisme en de muzikale vrijheid binnen een duidelijke afgebakend kader. De fascinerende en magnetische muziek levert het absolute bewijs dat jazz de muziek van de ‘vrijheid’ is. Voor dit concert brengt Mâäk Quintet vooral composities uit het laatste album Nine (W.E.R.F. Records) en dit in akoestische setting.

Met Laurent Blondiau (trompet), Jeroen Van Herzeele (sopraansax), Guillaume Orti (altsax), Michel Massot (tuba) en João Lobo (drums).

Met de steun van Duvel Moortgat