zo 23.08.15

14:00

Mabrouk!

Met Mabrouk! (Arabisch voor ‘proficiat’) organiseert de vereniging ‘Olijven en Dadels’ een nieuw eendaags cultureel festival, dat helemaal in het teken staat van Palestina. Met dit festival willen de organisatoren een ander beeld presenteren van één van de woeligste regio’s in het Midden-Oosten en zetten ze het culturele leven van Palestina in de kijker.

Programma:

* 14u – 18u (doorlopend & gratis):       Dabke-atelier: workshop Palestijnse dans met Ahmad Kamal Gnam  & Theater van de Onderdrukten: participatieve theater-technieken, waarbij deelnemers de situaties van de onderdrukking uit het Palestijns leven onder ogen zien en ervaren.

Verder ook: voorleesatelier, circusschool, workshop graffiti, cartoonfestival, …

* 19u (7 euro vvk/ 10 euro add):       Haytham Safia (concert): kleurrijke muziek uit Palestina & Dirk Ooms en Nathan Ooms: Palestijnse gedichten op muziek

Reservaties avondactiviteit en alle info via olijvenendadels@gmail.com

Doorlopend is er mogelijkheid om te genieten van Palestijnse hapjes en drankjes en om langs te gaan bij infostandjes van de verschillende deelnemende organisaties.

 

‘Olijven en Dadels’ is een tijdelijke vereniging van de lokale Oostendse afdelingen van volgende organisaties: Amnesty International, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels en Pax Christi. Met steun van SROS (Stedelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking).