zo 04.10.15

17:00

MARK GUILIANA QUARTET

UITVERKOCHT

De Amerikaan Mark Guiliana is een veelgeprezen muzikant en wordt vaak als één van de meest innovatieve drummers van dit moment beschouwd. Hij weet als geen ander de grens tussen akoestische en elektronische jazz moeiteloos te vervagen en produceert onvermoeibaar vlijmscherpe en tegendraadse ritmes. Zijn jams nemen je mee langs jazz, soul, rock, dub en hiphop naar elektronica. Het magazine Modern Drummer noemde hem ‘the guy to watch 
if you want to know where 
the great art of drumming is right now— and where it could be headed’.

Guiliana speelde samen met Avishai Cohen, Phronesis, David Bowie en vele anderen. Zijn progressieve benadering is ook te horen in Mehliana, waarin hij samen met Brad Mehldau alle uithoeken van de jazz verkent. Hij is ook thuis in drum ’n’ bass en techno, bijvoorbeeld met zijn eigen label Beat Music Productions waarmee hij in 2014 de albums My Life Starts Now en Beat Music: The Los Angeles Improvisations uitbracht.
Dit voorjaar bracht hij met Family First het debuut van zijn langverwachte jazzkwartet uit. Een eerste try-out in New York afgelopen winter blies ons van onze sokken en we zijn dan ook fier de Belgische première van dit project te kunnen voorstellen in Vrijstaat O.

‘Dat Mark Guiliana een van de meeste gedreven en geniale jazzdrummers van zijn generatie is mag duidelijk zijn. Met elk nieuw album voegt hij weer iets meer aan zijn eigen legacy toe. Family First is een indrukwekkend debuut.’ (Written in Music, lees de volledige recensie hier)

Mark Guiliana (drums), Jason Rigby (tenor sax), Fabian Almazan (piano) en Chris Morrissey (contrabas)

Met de steun van Duvel Moortgat