zo 27.10.13

17:00

Mopo + Nordmann

16u: deuren
17u: Nordmann
18u: Mopo
19u: einde

MOPO
Eén van de meest beloftevolle nieuwkomers uit de Finse jazzscene zakt af naar Oostende. Mopo (Fins voor ‘bromfiets’) is een trio met lef in overvloed. Op unieke wijze smelten ze free jazz, ska, afrobeat en seventies punk samen tot een energieke sound. Of zoals ze het zelf omschrijven: ‘een mix van ritme, melancholie, anarchie en Finse humor’. Een hilarische muzikale joyride die ons bij elke luisterbeurt alvast spontaan opzadelt met een warm gevoel voor de rest van de dag.

Linda Fredriksson (sax, glockenspiel & jingles), Eero Tikkanen (contrabas & scheidsrechtersfluitje), Eeti Nieminen (drums & percussie)

NORDMANN
De jonge snaken van Nordmann breken momenteel potten. Vorig jaar sleepten ze de eerste prijs in de wacht in een wedstrijd van Muziekmozaïek en in april dit jaar wonnen ze de allereerste editie van onze eigen STORM!-contest. Ondertussen behaalden ze ook een derde plaats op het gerenomeerde internationale concours Jazz Hoeilaart en brachten ze een eerste EP uit. Met hun speelse en groovy sound is dit de perfecte opener voor Mopo.

Edmund Lauret (gitaar), Mattias De Craene (sax), Dries Geusens (bas), Elias Devoldere (drums)