zo 23.03.14

15:00

Nieuwe maatjes: Anne Provoost & Ariella Kornmehl

In deze derde editie van Nieuwe Maatjes (i.s.m. deBuren), waarin collega-schrijvers elkaar ontmoeten, voorlezen uit elkaars werk en erover in gesprek gaan, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Anne Provoost en Ariella Kornmehl.

Anne Provoost schrijft romans, essays en korte verhalen voor volwassenen en kinderen. Ze werd bekend met veelvuldig bekroonde jeugdromans als Vallen (vertaald in 11 talen), De roos en het zwijn en De Arkvaarders. Na haar laatste roman, In de zon kijken, werkt ze aan een nieuwe roman. Als nieuw maatje nodigde Provoost de Amsterdamse schrijfster Ariëlla Kornmehl uit, van wie de roman De vlindermaand met veel lof onthaald werd en in zes talen verscheen. Haar novelle De familie Goldwasser gaat in 2014 als opera in première, en onlangs verscheen haar nieuwe roman, Wat ik moest verzwijgen.

De kroon op de taart van de middag is het resultaat van een blind date tussen Nederlandse dichter en romancier Bernard Wesseling en Vlaamse tekenaar Wide Vercnocke. Op zaterdag 22 maart (15u) stelden we ze aan elkaar voor, 24 uur later tonen ze het resultaat van hun ontmoeting aan u: een Gesamtkunstwerk, een originele samenkomst van woord en beeld.
Bekijk hier wie ze zijn en wat ze verwachten van deze samenwerking!

Vanuit het publiek werd het optreden van Wesseling en Vernocke (BCC) gefilmd op een iPad. U kunt die opname bekijken, met de opmerking dat het geen professionele kwaliteit betreft. Advies: klik op het YouTube-logo en selecteer vervolgens op die site HD voor de beste kwaliteit.

Anne Provoost selecteerde als muzikale gast Winther, een virtuoze band met muzikanten van o.m. Dez Mona, DAAU en Sir Yes Sir. Een grond van popmuziek, vermengd met blues, jazz, balkan en folk. De band treedt in deze intieme setting aan als duo met piano en zang.