zo 20.10.13

15:00

Nieuwe maatjes#1: Jan Terlouw

MET BOUKE BILLIET EN TRIOXIDE

Nieuwe Maatjes staat voor een frisse, nieuwe reeks van literaire ontmoetingen in samenwerking met deBuren. De hoofdgast, een eminente auteur, nodigt een jonge collega uit voor een gesprek. Ze lezen voor uit elkaars werk en de oppermaat staat ook in voor de muziekkeuze van de middag. Jan Terlouw bijt de spits af. Deze gerenommeerde kinderboekenschrijver schrijft tegenwoordig thrillers, samen met zijn dochter. Dat heeft hij dan ook gemeen met zijn gast Bouke Billiet, die met zijn vader Daniel een kinderboek schreef, en zelf debuteerde met de goed ontvangen roman In de naam van TienKamelen.

En er worden nog nieuwe maatjes gemaakt: dichter Maarten van der Graaff en illustrator Karolien Vanderstappen worden dat weekend door ons op een langgerekte First Date gestuurd. Op zaterdag ontmoeten ze elkaar voor het eerst in Oostende en 24 uur later presenteren zij een Gesammtkunstwerk: een originele samenkomst van woord en beeld.

Jan Terlouw selecteert de muziek voor de middag; zijn keuze viel op het jazztrio Trioxide. Jonge snaken Matthias De Waele, Karel Cuelenaere en Ruben Lamon behaalden een mooie tweede plaats op onze STORM!contest en staan garant voor een sterke combinatie van klassiekers, bewerkingen van popsongs en eigen arrangementen. De presentatie van de middag is in handen van Matthijs de Ridder (schrijver, literatuurcriticus en jazzfanaat).

i.s.m. deBuren

Wat verwachtten Maarten van der Graaff en Karolien Vanderstappen van deze Blind Date?

Na een intense 24-uur-durende samenwerking presenteerden Karolien en Maarten een collage-gedicht aan het publiek.
Op een scherm werd Karoliens collage getoond, Maarten bracht live zijn bijbehorende gedicht. Het werd een bijzondere afsluiter van de eerste Blind Date tussen illustrator en schrijver.
We willen dit de 
afwezigen niet onthouden: hier vind je de montage van het collage-gedicht, een ‘work in progress’. Wordt misschien vervolgd…  

‘Re:animatie’ door Maarten van der Graaff en Karolien Vanderstappen from deBuren on Vimeo.