zo 21.12.14

15:00

Nieuwe Maatjes:
Joke Van Leeuwen & Naima Albdiouni

Bij Nieuwe maatjes staat een hoofdgast – een bekende Nederlandstalige auteur – centraal. Hij of zij nodigt een jongere collega (van over de grens) uit om mee in gesprek te gaan, en bepaalt ook de muzikale noot van de middag.
Kers op de taart van een Nieuwe Maatjes-aflevering is een artistieke blind date. Een illustrator en dichter ontmoeten elkaar 24u ervoor voor een eerste keer, werken aan een totaalwerk en presenteren dit in primeur voor u.

Hoofdgast in deze aflevering is dichter, romanschrijver en de ongekroonde koningin van het Nederlandstalige kinderboek Joke van Leeuwen. Zij nodigde de Vlaamse schrijfster Naima Albdiouni uit om met haar in gesprek te gaan, Betty Mellaerts modereert het gesprek. De auteurs lezen ook voor uit eigen en elkaars werk.

Joke Van Leeuwen brengt ook muzikale vrienden mee naar zee. Omwille van gezondheidsredenen moest Esmé Bos verstek laten gaan, maar we vonden een gepaste vervanger.
The Valerie Solanas, de Antwerpse band die staat voor dandyeske grootstadweltschmerz, beat poetry, melodisch vernuft en bezwerende riffs, zullen voor de gelegenheid een speciale akoestische set brengen!

Tot slot zijn dichter Laurens Ham en illustrator Charlotte Peys te gast. Ze ontmoetten elkaar op zaterdag 20.12 om 15u. Tijdens deze Nieuwe Maatjes presenteren ze het resultaat van hun ontmoeting: een bijzondere samenkomst van woord en beeld.

Een ware jaarafsluiter om u tegen te zeggen!