do 17.09.15

18:00

Over Troost en Verzet – Open moment

TROOST EN VERZET – Research Residency Oostende

Tijdens een zesdaags residentieproject ontwikkelt een internationale groep van kunstenaars, onderzoekers, denkers, activisten en architecten kennis en praktijken rond pertinente maatschappelijke issues in relatie tot mens en kunst.

Tijdens deze editie focust R.R.O. op twee essentiële, gelinkte thema’s. Enerzijds ‘troost’, vanuit een universele behoefte om in het licht van de menselijke eindigheid op zoek te gaan naar nieuwe inzichten. Anderzijds creatief ‘verzet’ tegen verzurende maatschappelijke kaders door nieuwe vormen van zelforganisatie, inspraakfora of openlijk activisme.

24 kunstenaars, onderzoekers, denkers, activisten en architecten verdiepen zich een week lang in het thema ‘troost en verzet’ met de stad Oostende als canvas.

Kom hun ervaringen, schetsen, beelden en verhalen delen op de site van Raversyde. Dit is het orgelpunt van dit onderzoeksproject, speciaal voor publiek met receptie en netwerking.

Locatie:

Provinciedomein Raversyde

Duinenweg (volg de pijlen R.R.O.)

8400 Oostende 

Organisatie Research Residency Oostende: Vrijstaat O. i.s.m. Beaufort Buiten de Grenzen, Stroom Den Haag en deBuren. Met de steun van de Provincie West-Vlaanderen.

logo'sRRO3LR