wo 15.06.16

10:00

WEEF MEE AAN EEN KUNSTWERK!

OPROEP!

Komende zomer werkt de Britse kunstenaar Shane Waltener een periode lang met Oostendenaars aan een sculpturale interventie op de site van Raversyde Atlantikwall, in het kader van de expo Private Tag van Vrijstaat O.
Hij focust zich op wat er is aan lokale plantengroei, aanwezige materialen en brengt zelf textielmateriaal mee. In introductiesessies combineert hij het aanleren van textieltechnieken en vlechten. Vanuit het maakproces en de uitwisseling van vaardigheden groeit een installatie waarmee hij ideeën willen oproepen rond de perceptie van het landschap.

DOE ZELF MEE!
Voor de realisatie van dit kunstwerk zoeken we mensen die tijd en goesting hebben om mee te bouwen. Leer verschillende weef-, vlecht- en textieltechnieken aan, tijdens enkele sessies in Vrijstaat O. en later op de site Raversyde.
We starten in het weekend van 13 en 14 augustus. Daarna werken we nog enkele momenten verder in de periode van 15 augustus tot 22 augustus. De sculptuur wordt gefinaliseerd in het weekend van 17 en 18 september, tijdens het openingsweekend van Private Tag.
Heb je zin om mee te werken, en enkele vrije momenten vanaf 13 augustus? Contacteer dan Merel@vrijstaat-o.be voor meer concrete info!


PLANNING

– 13 & 14 augustus
Vrijstaat O. (Droge Coo)
telkens van 10:00 tot 13:00 / 14:00 tot 17:00 / 18:00 tot 21:00.

Introductiesessies voor haak en vlechtwerk aan co-creatie Shane Waltener.
Kies drie van de zes momenten waarop je deelneemt.
De verdere planning wordt binnenkort bekendgemaakt.
Via Merel@vrijstaat-o.be krijg je het nieuws heet van de naald.