zo 27.09.15

14:00

Pas de deux

O’VERTURE: OPENINGSWEEKEND CULTUREEL SEIZOEN 2015-2016 OOSTENDE

Van vrijdagavond 25 tot en met zondag 27 september ben je in Oostende aan het juiste adres voor een waaier aan culturele activiteiten en feestelijkheden ter aankondiging van een veelbelovend cultureel seizoen. Op zondag 27 september trakteert Vrijstaat O. je overdag op een literaire wandeling en vier verrassende duo’s. Daartussen kan je door ‘Met UitPAS op de koffie’ (in ruil voor 3 punten op je UitPAS) genieten van een stukje van de reuze grote UiTPAS-taart en een kop koffie.

PAS DE DEUX

zondag 27 september tussen 14u en 18u

Vrijstaat O. opent het culturele seizoen met een gevarieerde middag met frisse duo-acts: twee artiesten die ‘sparren’. Om het uur is er een korte act in onze stek op de Zeedijk, tussenin verrassen diezelfde acts de toevallige passant op een bijzondere buitenlocatie aan de voet van Vrijstaat O.

Ant and… (beeldende dans 7+)

TALK vzw mikt op de verbeelding van de toeschouwer. Fanny Vandesande en Vania D’Angelo ontdoen zich van hun eigen fysieke verschijning en creëren een spel van vormen. Miereneters worden cilinders, cilinders worden rupsen, rupsen maken op hun beurt sporen,…

Vrijstaat O.: 14u00 – buiten ter plaatse: 16u30

Karen Willems & Benjamin Glorieux (drums/cello – impro)

Cobra.be omschrijft Karen Willems als de “inventiefste drumster van de Benelux”. We kennen haar van Yuko, Zita Swoon Group en Inwolves, maar steeds meer profileert ze zich ook met duo-improvisaties. Ze kiest nu voor cellist Benjamin Glorieux, met wie ze sinds jaren een impro-duo vormt.

Vrijstaat O.: 15u00 – buiten ter plaatse: 17u30

Svarta Rosor (zang & dans)

Svarta Rosor (Zweeds voor ‘zwarte rozen’) is een gedanst lied dat door de talrijke conflicten tussen lyrische en dramatische sequenties, baadt in een tragische sfeer. Deze zoektocht naar een nieuw verhaal, dat beweging en zang doet samensmelten, ontleent zijn kracht aan de diepe stem van Mieke Segers en de dansbewegingen van Yentl de Werdt.

Vrijstaat O.: 16u00 – buiten ter plaatse: 14u30

Bookers & Hookers (spoken word & muziek)

Bookers & Hookers is een literair kamikazecollectief met een rijke fascinatie voor wereldliteratuur: ze confronteren poëzie en filosofische vlugschriften met grote romans, Hollywoodscripts met klassieke theaterteksten. Hier treden ze aan in duovorm, met Nico Boon (acteur-schrijver-theatermaker) en Hanne De Backer (actrice en baritonsaxofonist), om zich vast te bijten in teksten van cultauteur Jean-Marie Berckmans. De man die de zelfkant en de goot onwezenlijk hilarisch beschreef.

Vrijstaat O.: 17u00 – buiten ter plaatse: 15u30

De buitenlocaties (vlakbij Vrijstaat O.) worden de dag zelf bekend gemaakt

Deze activiteit kadert in de O’verture, het openingsweekend van het Oostendse culturele seizoen ’15-’16. De brochure vind je hier.