za 30.11.13

13:30

Postival

Oostendse partners bundelen de krachten voor POSTIVAL, een nieuw allround muziekfestival in CC De Grote Post op zaterdag 30 november. ‘s Middags zetten we de deuren wagenwijd open voor muzikanten en bands met workshops, een infobeurs, lezingen, sessies en zoveel meer. ‘s Avonds volgt een spetterend muziekfestival, met bands geselecteerd door Vrijstaat O., CC De Grote Post en De Zwerver (Leffingeleuren). Een heuse muziekroadtrip die je niet snel zal vergeten! Het merendeel van de activiteiten is gratis, enkel voor bepaalde workshops en de avondconcerten heb je een ticket nodig.

Klik hier voor de volledige, gedetailleerde timetable.

MIDDAGPROGRAMMA

WORKSHOPS (vanaf 14u)
Leer drumloops opnemen met Jeff Claeys (The Jon Spencer Blues Explosion), ontdek je eigen gitaarsound met Tom Barbier (Zornik, Headphone), oefen je stem bij Lize Accoe (De La Vega) en ga voor een geïmproviseerde live looping-sessie bij Koen Vermeulen (Gottland). Volledige programma hier.

TIPS & TRICKS (doorlopend)
Verneem alles over het reilen en het zeilen in de muziekbusiness. Van Poppunt en Hogeschool PXL-Music tot Smart.be en een live talkshow met interviews én muziek: met de Arnoband, Teddy Hillaert (Live Nation), Alex Vanhee, Pieterjan Vervondel (Madensuyu). Met radio-icoon Mark Lefever als gastheer van dienst. Volledige programma hier.

MUZIEK IN BEELD (vanaf 13u30)
Met fotograaf Alex Vanhee, Pixbykryz en de huisfotografen van CC De Grote Post, Vrijstaat O. en De Zwerver. Volledige programma hier.

AVONDPROGRAMMA

We sluiten de dag af met optredens (vanaf 20u30) van MOKER (hedendaagse jazz met een hoek af), KING DALTON (sexy als Prince, groovy als Morphine, rauw als Tow Waits) en FLYING HORSEMAN (ambientrock, folk, woestijnblues, postpunk). Volledige programma hieronder of hier.

MOKER

Het flamboyante kwintet Moker bewandelt uiteenlopende klankpaden. Dertien jaar ploeteren in de sonore klei resulteerde in een sterke en soms eigenwijze sound. Of: uitdagende hedendaagse jazz met een hoek af. Live brengen ze een eclectische en energieke set met veel interactie en een gedrevenheid die in binnen- en buitenland door menig muzikaal avonturier gesmaakt wordt. Moker, de hamer, staat hier als constructieve metafoor, voor muziek die constant in beweging is. Met het nieuwe album Overstroomd (W.E.R.F.-records) brengt dit collectief opnieuw een avontuurlijk geluid, dat zijn gelijke niet kent binnen de Belgische jazzscene. Met Bart Maris (trompet), Jordi Grognard (saxofoon), Mathias Van de Wiele (gitaar), Lieven Van Pee (contrabas) en Giovanni Barcella (drums).

FLYING HORSEMAN

De nieuwe Flying Horseman – hun derde – sijpelt je oren binnen op het ritme van een verzengende zomerdag. Terwijl voorganger Twist nog de sfeer opriep van een donker woud heeft City Same City zijn wortels in de woestijn. Elke track baadt in een dreigend licht, je voelt het onweer in de lucht hangen. Wispelturig en heerlijk eigenwijs roept het geheel herinneringen op aan andere volstrekt unieke muziekmakers (het vroege Fleetwood Mac, het late Talk Talk, Brian Eno, Talking Heads, Joy Division). Ook een Afrikaanse invloed, met name Malinese desert blues, komt bovendrijven.

KING DALTON

King Dalton is een superband gevormd door twee folkbroers en muziekiconen Pieter en Jonas De Meester en verder met Jorunn Bauweraerts (Lais/Prima Donkey), Frederik Heuvinck (A Brand) en Tomas De Smet (Zita Swoon/Think of One)! Blues jazzpower of avant-garde folk blues die live op onstuimige wijze door de speakers knalt. Sexy als Prince, groovy als Morphine en rauw als Tow Waits, that’s the sound of King Dalton!

Postival is een initiatief van CC De Grote Post i.s.m. Vrijstaat O., Mu-zee-um, TAZ, Jong Oostende, Kunstacademie-Aan-Zee, Conservatorium-Aan-Zee en Muzine