za 06.02.16

14:00

#Postival16

De Grote Post / Vrijstaat O. / Jong Oostende / CAZ

Tijdens de tweede editie van dit allround festival doe je inspiratie op tijdens infosessies, workshops en een boeiende talkshow. Voor je huiswaarts gaat met nieuwe ideeën, sluit je de dag af met optredens van hongerig, jong talent van eigen bodem!

Alle activiteiten – met uitzondering van het concert – zijn gratis. Omwille van de beperkte capaciteit is vooraf inschrijven verplicht.

Vanaf 13:00 kan je doorlopend terecht in de bar, op zoek naar verborgen schatten in de vinyl pop-up store of je gitaar onder handen laten nemen bij Bruno’s Guitars Service.

INFOSESSIES                                  

Geef je muzikale ideeën daadkracht aan de hand van tips & tricks.

TALKSHOW 14:00 – 15:00                

We geven je een blik ‘behind the scenes’ in de muziekwereld. Radio-icoon Mark Lefever modereert een gesprek met enkele bekende gezichten, waaronder Paul Van Bruystegem van de band Triggerfinger en Johannes Verschaeve van The Van Jets. Hoe kwam het succes van Triggerfinger er? Hoe is het om op te nemen en te touren in het buitenland? Ook de Ancienne Belgique zendt een apostel uit om het te hebben over hun ervaring met groepen.

Inschrijven via deze link

JAZZ DEMO + Q&A 15:15– 16:15

Bas Bulteel kaapte met zijn trio vorig jaar de Klara muziekprijs weg voor beste jazzcd van het jaar. Bruno Castellucci heeft ondertussen al een halve eeuw ervaring op internationaal niveau en speelde met de grootsten der aarde (Chet Baker, Quincy Jones,…). Bart De Nolf voelt zich net zoals zijn 2 kompanen fris als een vis in de jazzvijver maar draait er zijn hand niet voor om een blues met Roland te spelen. Drie heren gepokt en gemazeld in het vak, spelen en geven enkele nuttige tips.

Inschrijven via deze link

PROMOTIE & SOCIAL MEDIA 15:15 – 17:00  (door Poppunt)

In deze tijden van overaanbod is goeie promotie voor een artiest van levensbelang. Sociale media maken die promotie schijnbaar supermakkelijk, maar schijn bedriegt. Hoe steek je uit boven de massa, bereik je de juiste doelgroep of hou je de fans geboeid? Poppunt legt je het uit.

Inschrijven via deze link

DRUM CLINIC 15:15 – 16:15 (door Mario Goossens)

Mario Goossens, bekend van o.a. Triggerfinger gaat tijdens de ‘clinic’ in op de pijlers van zijn speelstijl:“Passie, groove, techniek, maar vooral muzikaliteit”. Gedurende een uur kan je Mario vragen stellen en genieten van zijn tomeloze energie en spelvreugde!

Inschrijven via deze link

STOMPBOX DOCTOR 16:15 – 18:00 (door Dijf Sanders)                          

Kom alles te weten over pedalen. Een probleem of op zoek naar tips & tricks over je stompboxes? Breng ze dan mee naar dr. Dijf Sanders.

Inschrijven via deze link

STUDIO-RONDLEIDING  17:00 – 18:00 (door Serge Feys & Sam Serruys)  

Duik de gloednieuwe studio in van De Grote Post voor een exclusieve rondleiding! Leer bij over het opnameproces en stel vragen aan kenners van het eerste uur: Serge Feys (producer van o.a. Arno en T.C. Matic, muziekprogrammator De Grote Post) en Sam Serruys (Verantwoordelijke Techniek De Grote Post). We sluiten af met een kleine demonstratie / recordingsessie.

Inschrijven via deze link

WORKSHOPS                                      

Op Postival kan je ook een reeks initiatieworkshops volgen. Geen ervaring vereist. Laat je onderdompelen en wie weet smaakt dit naar meer!

DRUM TUNING 13:00 – 13:50         (door Kris Vandooren – Drums en Co.)

In de workshop drum tuning kom je het hoe en waarom te weten van verschillende drumvellen en drumtuning. Hoe krijg je de drumsound die jij wil? Kristof is de man achter de speciaalzaak Drums & Co. en de Muziekfabriek. Hij drumde o.a. bij Mama’s Jasje, Soulshine, Buadee …

Inschrijven via deze link

BUZZZZ: BLAZERSWORKSHOP JEUGD & MUZIEK (8+)
15:00 uur – 15:50 & 16:00 – 16:50
(door Bart Maris)                              

Wat kan je doen met een stel goed getrainde lippen, de nodige dosis muzikale goesting en een handvol afvoerbuizen? Die vraag stel je de bekende trompettist Bart Maris geen twee keer, want voor je het weet speel je in een blazersorkest!

Inschrijven via deze link

VOCAL COACHING 15:15 – 16:30  (door Ilse Duyck)                                

Als muzikante en componiste, brengt Ilse Duyck met de ‘Ilse Duyck Group’ muziek met invloeden uit jazz, latin pop en hedendaagse muziek. In haar workshops ‘vocal coaching’ vertrekt ze telkens vanuit een andere hoek: techniek, samenzang, interpretatie.

Inschrijven via deze link

JAMSESSIE – HOT CLUB D’O 17:00 – 18:00 (Conservatorium Aan Zee)     

Hot Club d’O is een jamsessie in samenwerking met de enthousiaste muzikanten en docenten van het Conservatorium aan Zee in Oostende. Een vast combo steekt het vuur aan de lont en dan staat het podium vrij voor iedereen. Geluidsinstallatie, drumstel, piano, gitaar- en basversterker staan klaar. Andere instrumenten (en eventueel partituren) breng je best zelf mee. Meedoen of gewoon komen meegenieten van muzikale impro?

Inschrijven via deze link

OPTREDENS

BLACK TOLEX won in 2015 niet alleen een GOLFBREKERS-trofee, de band stond ook in de finale van Westtalent, raakte geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel én mocht drie keer openen voor Therapy?. Ze verbazen vriend en vijand met knappe gitaarsolo’s en weergaloze bluesrockmuziek, mét aandacht voor songs en melodie. Frontman Milo Meskens is ook solo aan een sterk parcours bezig.

HELSINKI is een Belgische band rond Thomas Vanelslander. Na een succesvolle carrière als sidekick bij o.a. K’s Choice, Raymond van het Groenewoud, Arno, Gorki,… besliste hij dat het tijd was om zelf eens de ‘center stage’ positie in te nemen.
Thomas wordt op het podium vergezeld door Pim De Wolf (Thou, Tommigun, Lords Of Acid), Ace Zec (Customs, Nailpin) en Joos Houwen (DVKES, Statue, The Tellers).

GO MARCH is een upcoming instrumentale band uit Antwerpen met internationale ambities en bekend volk. De groep rond gitarist Philipp Weies (Manngold) bestaat verder uit drummer Antoni Foscez (Statue, Stijn Meuris, DVKES) en toetsenist Hans De Prins (Broken Glass Heroes). Met hun donkere, dromerige songs die door vroege synth-pionieren en minimal music beïnvloed zijn, is hun geluid ergens te vinden tussen rock en elektronische muziek. Hun debuutsingle Rise kon je omschrijven als Mogwai meets Kraftwerk.