DE ZEEKARAVAAN V (MEI 2015)

DE ONTDEKKINGSTOCHT PER GO-CART VOOR IEDEREEN VANAF 8 JAAR!

  • Woensdag 6 mei, vertrek om 13:30, 14:30 & 16:00
  • Zaterdag 9 mei, vertrek om 13:30 (uitverkocht), 14:30 & 16:00

  • Zondag 10 mei, vertrek om 13:30, 14:30 & 16:00

 

Opzij, opzij, opzij!
 De Zeekaravaan van Vrijstaat O. trekt op 6, 9 en 10 mei voor de vijfde maal door Oostende. De formule is intussen gekend: vanuit het vertrekpunt stap je in één van de go-carts en peddel je naar 3 geheime plekken voor een korte, maar krachtige act.
 Dit keer verhuist de karavaan naar de Oosteroever, meer bepaald de site rond het visserijdok, de oude vismijn en de Hendrik Baelskaai. Het stadsdeel van Oostende dat onderhevig aan de ingrijpende veranderingen schommelt tussen verleden en toekomst. Vertrekpunt en meeting point is de Hendrik Baelskaai 18, een sfeervolle ontmoetingsplaats, met onder andere een workshop garnalenpellen en muziek van radio ‘t Vissertje!

DE ARTIESTEN VAN DE ZEEKARAVAAN V 

Volgende artiesten slaan hun tenten op aan de Oosteroever: Tuning People, Jason Dousselaere & Sien Vanmaele en Carly Wijs. De makers van Tuning People vonden elkaar al bricolerend met ruwe experimenten tussen dans, geluid en theater in een donkere kelder. 
Dit eigenzinnige collectief met Wannes Deneer, Jef Van Gestel en Karolien Verlinden groeide met hun absurde en speelse voorstellingen al snel uit tot een verrassende stem in het theaterlandschap. Na het poëtische Wijland maken ze voor de Zeekaravaan hun tweede stuk op locatie. Jason Dousselaere kennen we vooral van het cabarateske The Violent Husbands en het meer poppy Teddiedrum. Daarnaast maakt hij muziek voor verschillende theatervoorstellingen en trok hij voor het Canvas-programma Sound-track op een muzikale roadtrip door Israël. Voor de Zeekaravaan werkt hij met de jonge actrice Sien Vanmaele (körper collectief, Villanella) aan een muzikale theateract. Een derde performance wordt verzorgd door Carly Wijs, een gelauwerd actrice die reeds samenwerkte met ondermeer Wim Vandekeybus, Mieja Hollevoet, Guy Cassiers, Josse De Pauw, De Roovers… Haar opmerkelijke gave voor ‘het woord’ zet ze in om speciaal voor de Zeekaravaan een nieuwe vertelling te maken. Hoe zet de zilte zeelucht, het gekrijs van de meeuwen en de verweerde vissersboten, eigen aan de Oosteroever als locatie, de artiesten aan tot creatie? Kom het ontdekken op de vijfde editie van de legendarische Zeekaravaan!

Elke karavaan bestaat uit 3 acts en vertrekt op het opgegeven tijdstip bij het meeting point aan de Hendrik Baelskaai 18. Na maximum twee uur is de karavaan terug bij het vertrekpunt.


 

Dit waren de gasten bij de vorige edities van de Zeekaravaan:

2008
Pascale Platel – El Calamares
Bernard Van Eeghem – Apocrief
Hanneke Paauwe –  Sneeuw maakt alle lelijke dingen mooi
Geert Hautekiet –  De sprookjesboer gaat op reis en neemt mee…

2009
Manah Depauw – Lasco
Irma Firma –  Waarheid, leugen en special effects
Robin Jonsson – Dolce Suono
Sarah Vanagt – Saluut aan een vriend

2011
Maaike Cafmeyer – Kapitein Zee-eend
Wouter Verdegem & Barbara Callewaert (productions en zonen): ‘Het water is veel te diep’
Naomi Kerckhove – Wellington Renbaan

2013
Kyoko Scholiers en Marianne Loots: Ik heb de zon zien zakken
Ann Verstraete en Giovanni Barcella: Paart
Robrecht vanden Thoren en Inneke Nijsen (Het KIP): Allo Papa