STORM!
The next thing in jazz

Een weldadige vloedgolf van jazz die graag buiten de lijnen spat. Dat beloofde Vrijstaat O. in april 2013 met de eerste editie van STORM! Een hele week lang werd Oostende overspoeld door ‘the next thing in jazz’, met een focus op de aanstormende generatie. Nu eens melodieus, dan weer dissonant. Maar altijd in een geest van vrijheid en met zin voor avontuur. In dezelfde geest vond in februari 2015 de tweede editie van STORM! plaats.

STORM! raast tweejaarlijks een week lang door Oostende. Met gratis concerten in de binnenstad, een salon over jazz & literatuur en een wedstrijd voor jong talent. In 2013 gewonnen door Nordmann, dat in 2015 werd opgevolgd door het jonge duo SCHNTZL. Afsluiten doen we telkens met een spetterend tweedaags festival in De Grote Post met een resem aan zowel binnen- als buitenlandse artiesten.

Medecurators van de eerste editie waren de jonge drummers Lander Gyselinck en Jens Bouttery. Fulco Ottervanger (De Beren Gieren) nam deze rol op zijn rekening voor de editie van 2015. Naast zijn deelname aan de verscheiden kleinere projecten als Let Love Storm,  The Ostend Street Orchestra en Muziekkamers stelde hij met de Beren Gieren voor het eerst hun nieuwe project One Mirrors Many aan het publiek voor. Samen met Jozef Dumoulin en Kris Davis creëerde hij speciaal voor STORM!  Reverse Archeologists, een onderzoek naar alles wat met ‘lagen’ te maken heeft op een podium vol klavieren.

 

Meer informatie over de voorgaande edities:

Storm 2015

Storm 2013

Programmabrochure 2013